Findance.com
20:10 - 22.02.2024 / viihde / Findance
Apple varoittaa: "Älä laita märkää iPhonea riisiin tai saatat vahingoittaa sitä"

Apple varoittaa nyt suosituista nikseistä, jotka lupaavat imeä ylimääräisen kosteuden laitteesta, ja jakaa turvallisemman vaihtoehdon, joka ei vahingoita puhelintasi

Jos iPhonellesi on sattunut vesivahinko, voi olla parasta välttää suosittuja niksejä sen kuivaamiseen.

Yleinen niksi on ollut kuivattaa puhelinta upottamalla se riisin sekaan. Apple on nyt varoittanut ihmisiä tekemästä niin.

Apple tiedottaa, että jos puhelimesi ilmoittaa "Nestettä havaittu USB-C-liittimessä" -hälytyksellä tai vastaavalla ilmoituksella "Lataus ei saatavilla" - et saa laittaa laitetta riisiin. Apple sanoo, että tämä voi aiheuttaa "pienien hiukkasten" vahingoittaa iPhoneasi.

Yhtiö neuvoo myös välttämään "ulkopuolisen lämpölähteen tai paineilman" käyttämistä laitteen kuivaamiseen (esim. hiustenkuivaaja) sekä "vieraan esineen" työntämistä liittimeen, mukaan lukien paperipyyhkeet tai vanupuikot.

Sen sijaan Apple suosittelee irrottamaan kaikki kaapelit laitteestasi ja odottamaan, kunnes ne ovat täysin kuivuneet. "Napauta iPhoneasi varovasti kämmenelläsi liittimen ollessa alaspäin poistaaksesi ylimääräisen nesteen"

"Vähintään 30 minuutin jälkeen yritä ladata sitä Lightning- tai USB-C-kaapelilla tai liittää lisävarusteen."

Apple sanoo, että jos hälytys jatkuu, kannattaa jättää puhelin "kuivaan alueeseen, jossa on ilmavirtausta" jopa päiväksi.

iPhone-käyttäjät voivat yrittää ladata laitetta tänä aikana, mutta sen kuivuminen voi kestää 24 tuntia.

artikkelin avainsanat:
Apple iPhone kännykät riisi tech