Findance.com
18:10 - 23.02.2024 / viihde / Findance
Mikä lapsen nimeksi? - Asiantuntija painottaa kolmea tekijää

Vauvan nimen valinta voi olla täynnä sudenkuoppia, mukaan lukien erimielisyydet kumppanin ja perheen kanssa tai nimen valitseminen, joka myöhemmin aiheuttaa lapselle noloutta ja vanhemmille katumusta.

Vauvan nimenvalinnassa vanhempien tulisi olla erittäin varovaisia ja harkita kolmea perussääntöä, neuvoo nimiasiantuntija Kayla Naab.

Naab kirjoittaa Business Insider -julkaisun esseessään, että vanhempien tulisi harkita kolmea tekijää, jos he haluavat lapselleen ainutlaatuisen nimen – käytettävyyttä, soveltuvuutta ja mielleyhtymiä. Hänen mukaansa vanhempien tulisi lausua nimiehdokkaita ääneen eri äänensävyillä, käyttää niitä lauseissa ja kirjoittaa ne ylös yhdessä perheenjäsenten nimien kanssa.

Naab neuvoo kirjoittamaan täyden nimen sukunimen kanssa, kirjoittamaan sen lauseeseen tai listalle, ja osoittamaan viestin tälle nimelle. Tärkeää on arvioida, tuntuiko nimen käyttö luonnolliselta, oudolta vai hankalalta. Hän korostaa, että vanhempien tulisi pysähtyä ja miettiä pitkään ja hartaasti, voiko nimi antaa aihetta vitseille tai pilkalle.

Esimerkiksi Amy Schumer ja hänen miehensä Chris Fischer muuttivat nelivuotiaan poikansa nimen Gene Attell Fischeristä Gene David Fischeriksi Schumerin huomattua, että he olivat vahingossa nimenneet poikansa "Genitaliksi".

Naab selittää, että nimen tulisi luoda lapselle itseluottamusta ja rakentaa hänen luonnettaan – ja sen on ikäännyttävä hyvin heidän vanhetessaan.

Hän kehottaa vanhempia harkitsemaan jokaista kontekstia, koulutaivalta sekä työhaastatteluista työpaikan sosiaalisiin tilanteisiin.

Miltä nimi näyttäisi sosiaalisessa profiilissa, hääkutsussa, ylennysilmoituksessa tai syntymäpäiväjuhlan banderollissa? Naab suosittelee soveltamaan nimen todelliseen elämään.

Hän varoittaa myös, että vanhempien tulisi harkita, voiko nimi aiheuttaa negatiivisia tunteita, mielikuvia tai popkulttuuriviittauksia tai epäonnistuneita lempinimiä ja akronyymeja.

Vaikka hän ymmärtää, että ainutlaatuinen nimi voi auttaa lasta erottumaan ja antaa heille tietyn määrän itseluottamusta, hän korostaa: "On todella tärkeää harkita lapsesi mahdollisia elämänvaiheita ja ennustaa, miten valitsemasi nimi vaikuttaa heidän kokemukseensa."