Findance.com
08:10 - 22.02.2024 / maailmalta / Findance
Nainen kieltäytyi antamasta äidille tyhjää lentokoneen paikkaa - perustelee toimintansa

Ahtaudesta ja pitkästä istumisesta johtuva epämukavuus ovat tuttuja kaikille lentomatkustajille, ellei ole varaa business-luokan mukavuuksiin. Siksi voi tuntua onnekkaalta, kun lentokoneeseen noustessa huomaa, että vieressä oleva paikka on vapaana.

Eräs nainen oli Mirrorin mukaan varannut viereisen paikan lentokoneessa varmistaakseen itselleen enemmän tilaa, ja hämmästyi, kun eräs äiti vaati, että hän luovuttaisi sen teini-ikäiselle tyttärelleen.

Nainen kertoi somessa, että hänellä oli pätevä syy kieltäytyä luovuttamasta tyhjää paikkaa, koska hän on "lentopelosta kärsivä". Hän väitti, että ylimääräinen paikka antaisi hänelle tilaa tuntea paniikkia häiritsemättä vieressä istuvaa henkilöä.

"Hiljattain jouduin lentämään Yhdysvaltojen halki yritysasioissa. Yritykseni pahoitteli minulle syvästi, koska pelkään lentämistä, mutta koska ajomatka olisi kestänyt 25 tuntia, suostuin. Matkaa varten yritykseni maksoi paikkani, mutta päätin varata myös viereisen paikan. Kyse on ahdistuksesta. Mahtuisin hyvin omaan paikkaani, mutta jos alkaisin oksentaa tai saisin paniikkikohtauksen, halusin ainakin puskurin itseni ja seuraavan henkilön välille."

Nainen jatkoi: "Istun käytäväpaikalla kolmen henkilön rivissä, ja ihmiset vaihtoivat paikkojaan ennen nousua. En tiedä, miten se toimii, mutta ilmeisesti ihmiset voivat toisinaan vain istuutua mihin haluavat, eikä lentoemännän tarvitse puuttua asiaan."

"Istuinjärjestys oli seuraava: minä - vapaa paikka (minun) - teini-ikäinen tyttö, jonka arvioisin olevan seitsemäsluokkalainen. Juuri ennen kuin aloimme rullata kiitoradalle, keski-ikäinen nainen istuutui keskipaikalle ja löi yläfemmat tytön kanssa."

Nainen kertoi: "Välittömästi kerroin hänelle, että olin varannut tuon paikan. Hän hiljaa kertoi minulle, että oli pakenemassa huonosta elämäntilanteesta ja todella halusi istua tyttärensä vieressä. Selityksen aikana hän toistuvasti osoitti tytärtään vieressään, ikään kuin olisin hirviö, jos kieltäisin häneltä tuon paikan. Pidin kuitenkin pääni ja sanoin, että kutsuisin matkustamohenkilökunnan, jos hän ei palaisi takaisin paikalleen useita rivejä taaksepäin keskellä.

"Viitoin lentoemännän luokse. Hän kysyi, tarvitsenko todella keskipaikan, ja sanoin kyllä. Sitten hän kohteliaasti pyysi naista siirtymään, minkä tämä teki, mutta ei ennen kuin haukkui minua törkeästi. Koska hän teki sen melko äänekkäästi, useat ihmiset selvästi katsoivat minua, enkä oikein osannut tulkita heidän ajatuksiaan. Nyt tunnen oloni hieman pahaksi asiasta, ja mietin, olisiko vain pitänyt luovuttaa paikka."

Muut somettajat vakuuttavat naisen toiminnan olleen oikeutettua. Eräs henkilö kirjoitti: "Ymmärsin, että varattu tarkoittaa, että maksoit paikasta. En ymmärrä, miksi ihmiset eivät tarkista paikkojaan ennen koneeseen nousua ja valitse ajoissa, miten he aikovat istua, vaan olettavat, että heillä on oikeus häiritä muita."

Toinen oli samaa mieltä: "Ketä kiinnostaa, mitä joukko tuntemattomia lentokoneessa, joita et koskaan enää näe, ajattelee? Et ole tehnyt mitään väärää. Kukaan heistä ei ajattele asiaa seuraavana päivänä."

artikkelin avainsanat:
lentokone lentomatkustaminen matkailu