Findance.com
12:10 - 20.02.2024 / maailmalta / Findance
Nainen vaatii lisärahaa mieheltään tämän ylitöistä

Eräs nainen haluaa osuuden miehensä ylityöpalkasta rahoittaakseen kasvohoitojaan ja kampaamokäyntejään, kertoo brittilehti Mirror.

Useat pariskunnat jakavat menonsa tasaisesti, kuten asumiskulut ja muut laskut, kun taas toiset sovittavat maksut tuloihinsa suhteutettuna. Se, kuka on perheen pääasiallinen elättäjä tai kuka huolehtii lapsista kokoaikaisesti, voi tehdä rahojen jakamisesta hankalaa.

Tämä nainen on kuitenkin varma siitä, että hän on oikeutettu saamaan mieheltään ylimääräiset 100 puntaa (n. 116 euroa) itsensä hemmotteluun. Hänen kommenttinsa ovat herättäneet keskustelua verkossa, mutta monet ovat tukeneet hänen pyyntöään.

Nainen selittää Mumsnetissä, kuinka hän työskentelee neljän päivän työt kolmessa päivässä, jotta hän voi viettää loppuviikon hoitaen kaksivuotiasta tytärtään. Hän kertoo, että hänen miehellään on "hyväpalkkainen" työ ja he ovat taloudellisesti "kunnossa".

Mutta hänen miehensä on äskettäin alkanut tehdä ylitöitä joka lauantai ja osallistua viikonloppupäivystyksiin. Nainen väittää, että tämä tarkoittaa lisääntyneitä kotitöitä ja lastenhoitoa ilman palkkaa.

"Koska tästä lisätyöstä mieheni sai huomattavasti enemmän rahaa palkkapussiinsa, mikä hänen mukaansa "on perheelle". En kuitenkaan koskaan näe mitään rahoista. Hän ostaa minulle vaatteita, maksaa ulkona syömisestä jne. Mutta en ole koskaan saanut rahaa käteen."

Nainen lisää, että hän tuntee itsensä "loukatuksi", koska mies "nauttii taloudellisista eduista", kun taas hän ei. Hän jatkaa: "En pysty tekemään ylitöitä omassa työssäni, joten en edes voi tehdä sitä. Haluaisin vain ylimääräiset 100 puntaa kynsien tekemiseen tai kasvohoitoon, jotain, mihin saisin itse päättää käyttää rahani."

Kommenttiosiossa mielipiteet jakaantuivat. Jotkut olivat eri mieltä, yksi henkilö kysyi: "Eli hänen pitäisi tehdä ylitöitä, jotta sinä saat rahaa kynsiesi hoitamiseen?" Toiset olivat samaa mieltä, että naisella pitäisi olla oikeus korvaukseen lisääntyneestä työmäärästä kotona.

"Ylimääräiset rahat ylitöistä ja bonuksista jaetaan avioliitossamme... Tämä tarkoittaa, että taloudelliset edut jaetaan", kommentoi toinen.

Kolmas lisäsi: "Hän pystyy ansaitsemaan enemmän vain siksi, että sinä tarjoat lastenhoitoa ilman lisäkustannuksia. Mielestäni sinun pitäisi ehdottomasti hyötyä ylitöistä."