Elisa Viihde
16:10 - 06.02.2024 / tv-sarjat / Findance
Suomalainen ysärisarja Tuurenmäki 98 nähdään Ruutu-palvelussa
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Elisa Viihteen alkuperäissarja Tuurenmäki 98 on kahdeksanosainen draamakomedia, joka vie katsojat takaisin 90-luvulle, internetin alkuaikoihin.

Tuurenmäki 98 seuraa teini-ikäisen kaveriporukan seikkailuja aikuisuuden ja digimaailman kiemuroissa.

Sarjan ensi-ilta on Ruutu-suoratoistopalvelussa 1.3.2024, ja ensimmäinen jakso nähdään myös Nelosella samana päivänä.

Päähenkilö Mikaelia, herkkää haaveilijaa, esittää Toni Nikka. Sarjan tapahtumat käynnistyvät, kun internet saapuu Tuurenmäen kylään, ja Mikael alkaa rakentaa omaa portaaliaan. Internetistä hän löytää myös salaisen ystävän, jonka henkilöllisyyden hän uskoo tietävänsä. Sarjan tarjoama ysäritunnelma on sekä ajankohtainen että nostalginen, kuvastaen internetin tarjoamia sosiaalisia kokemuksia.

"Sarjan idea oli ollut Markuksella mielessä jo vuosia ennen kuin aloimme kehittää sitä yhdessä eteenpäin. Koimme, että 90-luvun lopun teininä kasvaminen pienellä paikkakunnalla, netin tuloineen ja ylipursuavine seksuaalisuuksineen, tuntui huutavan omaa sarjaansa. Netin tulo oli meille molemmille iso juttu ja auttoi aikoinaan oman äänen löytämisessä", kertovat sarjan kehittäneet Janne ja Markus Aaltonen.

Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Lauri Qvick, Iina Nyländen, Onni Vesikallio ja Saimi Kahri. Minka Kuustonen ja Iikka Forss näyttelevät Mikaelin vanhempia, ja Ville Myllyrinne Ronin isää.

Elisan sisältöjohtaja Ani Korpela kuvaa sarjaa nostalgiaksi ja ajankohtaiseksi: "Tuurenmäki 98 on nostalginen ja samalla hyvin ajankohtainen sarja: Internet mullisti elämän 1990-luvulla, nyt tekoälyä pidetään vähintään yhtä merkittävänä muutosvoimana. Teknologia ei kuitenkaan ole sarjassa pääroolissa – muutoksen keskellä olevat ihmiset ja heidän yli sukupolvien samaistuttavat tarinansa ovat"

Trailerin lopussa soi ysärinostalgiaa hehkuva eurodance-biisi Jean-François Berger feat. Cécile Perfetti & Bigg Shake - Stay with Me Baby.

Tuurenmäki 98 - traileri

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!