Findance.com
04:10 - 03.02.2024 / viihde / Findance
Älä tee näitä virheitä pyykinpesukoneen kanssa
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Vaikka pyykinpesu on useimmille tuttu rutiini, monet meistä tekevät siinä virheitä tietämättään. Nämä viisi yleistä pesuvirhettä voivat aiheuttaa vahinkoa sekä pesukoneelle että vaatteille.

Laundryheapin asiantuntijat Express-lehdelle antamissaan ohjeissa korostavat, että pienillä muutoksilla pesutottumuksissa voi pidentää sekä vaatteiden että pesukoneen käyttöikää.

Tärkeimmät vinkit vaatteiden ja koneen suojelemiseen

Ensimmäinen neuvo on tyhjentää taskut huolellisesti ennen pesua. Tavarat, kuten nenäliinat tai metalliesineet kuten avaimet ja kolikot, voivat aiheuttaa sekä sotkua että vahinkoa koneelle.

Toiseksi, on tärkeää käyttää oikea määrä pesuainetta. Liika pesuaine voi jättää vaatteisiin jäämiä, jotka puolestaan keräävät likaa.

Kolmas vinkki on välttää koneen ylikuormittamista. Vaikka pesukoneen täyttäminen äärimmilleen säästää energiaa, se voi heikentää pesutulosta ja vaatia useampia pesukertoja.

Neljäs neuvo on olla laiminlyömättä pesukoneen huoltoa. Oudot äänet, hajut tai home ovat merkkejä, jotka vaativat välitöntä huomiota.

Lopuksi asiantuntijat neuvovat pesemään erilaiset vaatteet erikseen. Eri materiaalit vaativat erilaisia pesulämpötiloja, ja väärä lämpötila voi vahingoittaa vaatteita.

Näiden ohjeiden noudattaminen ei ainoastaan säästä rahaa pitkällä aikavälillä, vaan myös auttaa ylläpitämään vaatteiden ja pesukoneen kuntoa.

artikkelin avainsanat:
niksit pyykinpesu pyykinpesukone pyykki