Findance.com
16:10 - 07.01.2024 / viihde / Findance
Tulostin taas rikki? Tarkista nämä

Jos epäilet, että tulostimesi on rikki, on hyvä suorittaa muutamia perustarkistuksia ongelman selvittämiseksi.

Alla muutamia yleisiä vaiheita tulostimen toimintakunnon tarkistamiseen:

Virran tarkistus

Varmista, että tulostin on kytketty sähköverkkoon ja että virtajohto on kunnolla kiinni sekä tulostimessa että pistorasiassa.

Virheilmoitukset

Tarkasta, näkyykö tulostimen näytössä virheilmoituksia tai varoitusvaloja. Virheilmoitukset voivat antaa vihjeitä siitä, mikä tulostimessa on vikana.

Paperitukokset

Tarkista, onko tulostimessa paperitukoksia. Jos löydät tukoksen, poista paperi varovasti noudattaen tulostimen ohjeita.

Muste- tai värikasetit

Tarkista, onko muste- tai värikasetit asennettu oikein ja että niissä on riittävästi mustetta tai väriainetta. Vaihda tyhjät tai vanhentuneet kasetit.

Yhteys tietokoneeseen

Varmista, että tulostin on oikein yhdistetty tietokoneeseen joko USB-kaapelilla tai langattomasti. Tarkista myös, että tulostin on valittu oikein tulostettavaa työtä lähetettäessä.

Ajurien ja ohjelmistojen päivitys

Tarkista, että tulostimen ajurit ja ohjelmistot ovat ajan tasalla. Vanhentuneet tai vialliset ajurit voivat aiheuttaa ongelmia tulostuksessa.

Testisivun tulostus

Yritä tulostaa testisivu tulostimen asetuksista. Tämä voi auttaa selvittämään, onko tulostusongelma laitteistossa vai ohjelmistossa.

Tulostuspään puhdistus

Jos tulostuslaatu on huono, tulostuspään puhdistus voi auttaa. Useimmissa tulostimissa on automaattinen puhdistustoiminto.

Käyttöohjeiden tarkistus

Jos mikään yllä mainituista toimenpiteistä ei auta, tarkista tulostimen käyttöohjeista lisäohjeita ja vianmääritysvinkkejä.

Jos näiden toimenpiteiden jälkeen ongelma jatkuu, tulostin saattaa tarvita ammattimaisen huollon tai se saattaa olla korjaamattomasti rikki.

artikkelin avainsanat:
printteri tech tietokone tulostin