Asus
16:10 - 21.12.2023 / viihde / Markku Leppilampi
Asus julkisti tarkkanäyttöiset Zenbook 14 OLED -kannettavat - tarjolla Meteor Lake -suorittimia tekoälypiireineen

Asukselta on tulossa piakkoin uusi Zenbook. Konepellin alle on luvassa Intelin uuden sukupolven mobiilisuorittimia.

Asus Zenbook 14 OLED Intel Evo Edition -kannettaviin on saatavilla erilaisia Core Ultra -suorittimia aina huippumalleihin saakka. Ne ovat Intelin uuden sukupolven Meteor Lake -malliston prosessoreita, joista löytyy uutuutena NPU (Neural Processing Unit) -yksikkö tekoälysovellutuksia varten.

Grafiikasta vastaa yhdysrakenteinen Intel Arc -näytönohjain. Liitäntöinä Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A ja HDMI 2.1 (TMDS). Audiosta huolehtii 3,5 mm liitäntä ja yhdysrakenteiset kaiuttimet.

Näyttöön on panostettu, sillä Zenbook 14 OLED tarjoaa nimensä mukaisesti OLED-näytön. Tarkkuutta riittää etenkin kannettavien mittapuulla, sillä Zenbookissa on 3K-tarkkuuden (2880x1800) ASUS Lumina OLED -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella. Korkea virkistystaajuus varmistaa sen, että tuotteella voi nauttia myös pelaamisesta.

FHD IR -kameran kautta voi kirjautua tietokoneelle kasvojentunnistuksen avulla, ja yksityisyyttä on lisäämässä automaattisesti sulkeutuva kameran läppä. Muina ominaisuuksina löytyy vielä hiljainen ASUS ErgoSense -näppäimistö, nopea teratavun SSD-asema, 32 gigatavua muistia ja yhteyksiä varten WiFi 6E (802.11ax). Ominaisuudet voivat vaihdella kokoonpanon mukaan.

Kannettava painaa 1,2 kiloa, ja se on 14,9 millimetriä paksu. Koko on noin 10 prosenttia pienempi kuin edellisessä sukupolvessa. Valmistuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja.

Virtatarpeista vastaa 75 Wh akku, jonka pitäisi kestää lataussyklejä aiempaa sukupolvea 20 prosenttia enemmän. Akkukapasiteetin luvataan riittävän 15 tunnin ajaksi. Lataus tapahtuu USB-C-sovittimen kautta.

Kannettava on ennakkotilattavissa Asuksen sivuilta. Esimerkiksi malli Intel Core Ultra 5 125H -suorittimella, 14 tuuman kosketusnäytöllä, 512 gigatavun SSD-asemalla ja 16 gigatavulla muistia maksaa 1299 euroa. Toimitusten arvellaan tämän mallin kohdalla alkavan 26. joulukuuta.

artikkelin avainsanat:
Asus Meteor Lake tech Zenbook