Alamy / AOP
22:10 - 12.12.2023 / viihde / Findance
TikTok on ensimmäinen ei-peli-sovellus, joka saavutti 10 miljardin dollarin kuluttajatuotot

TikTok, lyhyiden videoiden sovellus, on TechChrunchin mukaan saavuttanut uuden virstanpylvään.

Sovellus, joka saavutti miljardi kuukausittaista aktiivista käyttäjää vuonna 2021, on nyt tullut ensimmäiseksi ei-peli-mobiilisovellukseksi, joka tuottaa 10 miljardia dollaria tulovirran käyttäjiltä yhdistettynä Apple App Storessa ja Google Playssä, kertoo data.ai:n uusi analyysi.

Ainoat muut sovellukset, jotka ovat saavuttaneet tämän, ovat kaikki pelejä, mukaan lukien King/Activision Blizzardin Candy Crush Saga, joka on ykkösenä yli 12 miljardin dollarin tuotolla, sekä Tencentin Honor of Kings, XFLAG/Mixin Monster Strike ja suomalaisen Supercellin Clash of Clans.

Raportti huomauttaa, että TikTok aloitti vuoden 2023 yli 6,2 miljardilla dollarilla käyttäjiltä tulluissa tuotoissa ja lisäsi sitten toisen 3,8 miljardia dollaria vuoden aikana, mikä on 61% kasvua vuoden alusta.

Luku on myös 15% korkeampi kuin vuoden 2022 yhteensä 3,3 miljardia dollaria, sanoo data.ai. Raportti sisältää vain TikTokin kuluttajatuotot iOS:ssä ja Google Playssä, ei Kiinan kolmannen osapuolen Android-sovelluskaupoissa. Tämä tarkoittaa, että TikTokin kokonaistulot voivat olla vielä korkeammat.

Menot tulevat TikTokin sovelluksen sisäisistä ostoksista "kolikoita" varten — virtuaalivaluuttaa, jota käyttäjät voivat käyttää lahjojen antamiseen alustan sisällöntuottajille. Nämä lahjat palkitsevat sisällöntuottajia heidän sisällöstään ja ne voidaan muuttaa perinteiseksi valuutaksi, TikTokin pitäessä 50% maksusta. Sovelluksen suosituin sisäinen ostos on 1,321 kolikon paketti 19,99 dollarilla, joka muodostaa neljänneksen sen tuloista.

TikTok tuottaa tuloja myös sovelluksen sisäisten ostosten ulkopuolella, kuten mainonnan ja TikTok-kaupan kautta, mutta näitä ei laskettu mukaan data.ai:n analyysiin.