Findance.com
00:10 - 27.11.2023 / viihde / Tuija Mehtätalo
Tällaisia ovat ärsyttävimmät ihmiset lentokentällä - turvatarkastushenkilökunnan paljastuksia
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle vapun paras Spotify-soittolista, tallenna täältä

Jos käy hyvin, lentokenttämatkustaminen sujuu muitta mutkitta. Niin voi käydä vain, jos olet valmistautunut lennolle hyvin sekä fyysisesti että henkisestä. Silloin et häiritse muita matkustajia stressaavalla tai muuten ärsyttävillä tavoilla.

Moni kuitenkin ärsyttää muita matkustajia ja lentokentän henkilökuntaa, ja se mitä nämä tavat usein ovat, on paljastettu turvatarkastushenkilökunnan toimesta. Ne kaikki liittyvät turvatarkastukseen ja sen hidastamiseen, kertoo Travel and Leisure.

Nämä teot ärsyttävät lentokentällä ja erityisesti turvatarkastuksessa:

Sääntöjen rikkominen esimerkiksi ottamalla turvatarkastukseen mukaan asioita, jotka eivät ole sallittuja. Muistathan käydä matkatavarasi läpi ennen kentälle lähtöä, jotta mukanasi olisi vain niitä asioita, jotka hyväksytään lennolle.

Mukana on viallisia tuotteita, jotka hidastavat tavaroiden tutkimista. Jos laukustasi puuttuu vetoketjun kieleke, laukun avaaminen on työlästä. Korjaa asiaa pikimmiten äläkä myöskään pakkaa laukkuasi liian täyteen, jolloin sen tutkiminen avattuna on hidasta.

Pukeutuminen vaatteisiin ja asusteisiin, joiden riisuminen kestää liian pitkään. Pukeutua voi toki hyvin, mutta mieti kannattaako lennolle laittaa kenkiä, joissa on paljon nauhoja avattavana tai vaatteita, joissa on paljon koristeita, jolloin ne voi joutua riisumaan turvatarkastuksessa pois tai ne pitää tutkia kunnolla.

Tulla turvatarkastukseen ilman hyvää valmistautumista. Esimerkiksi ei ole kaivettu matkustusasiakirjaa esille ja käyttäydytään hermostuneesti. Kun varaa turvatarkastukseen tarpeeksi aikaa, sujuu se paremmin ilman, että se hermostuttaisi itseä tai muita.

Jos laukkua tutkitaan tarkemmin, on parempi vastailla siihen liittyviin kysymyksiin rehellisesti ja siten, että se auttaa turvatarkastushenkilökuntaa tekemään työnsä nopeammin.

Jokaisen tulisi myös muistaa, että turvatarkastuksessa olevat henkilöt tekevät vain työtään. Heidän tehtävänään ei ole ärsyttää matkustajia, vaan taata se, että kaikilla matkustajilla on turvallista matkustaa.