Alex Ruhl / Alamy / AOP
14:10 - 15.11.2023 / viihde / Findance
YouTube asettaa uusia sääntöjä tekoälyllä luodulle sisällölle

YouTube, maailman suurin videonjakopalvelu, on ottamassa käyttöön uusia sääntöjä, jotka koskevat tekoälyllä luotua sisältöä, raportoi Variety.

Palvelu aikoo myös tarjota uusia keinoja pyytää deepfake-sisällön, kuten musiikkivideoiden, jotka matkivat taiteilijan ääntä, poistamista.

Uudet säännöt tekoälylle

YouTube on ilmoittanut, että seuraavien kuukausien aikana se esittelee päivityksiä, jotka informoivat katsojia, kun katseltava sisältö on synteettistä.

Tämä tarkoittaa, että sisällöntuottajien on paljastettava, jos he ovat luoneet aitoa sisältöä muistuttavaa synteettistä tai muokattua sisältöä, mukaan lukien tekoälytyökalujen käytön.

Seuraukset sääntöjen rikkojille

YouTuben tuotantovastaavat Jennifer Flannery O’Connor ja Emily Moxley painottavat, että sisällöntuottajat, jotka toistuvasti eivät noudata näitä sääntöjä, voivat kohdata seurauksia.

Nämä voivat sisältää sisällön poiston, YouTube Partner -ohjelmasta erottamisen tai muita rangaistuksia.

Erityistapaukset ja poikkeukset

YouTube ottaa huomioon useita tekijöitä arvioidessaan synteettisen sisällön poistopyyntöjä.

Näihin kuuluvat sisällön satiirisuus tai parodisuus, henkilön ainutlaatuinen tunnistettavuus ja se, liittyykö sisältö julkisuuden henkilöön tai virkamieheen, mikä saattaa asettaa korkeammat vaatimukset poistolle.

Musiikin osalta YouTube aikoo lisätä mahdollisuuden pyytää tekoälyllä luodun musiikkisisällön poistoa, jos se matkii taiteilijan ainutlaatuista laulu- tai räp-ääntä.