Ron Sachs / CNP / MEGA / AOP
20:10 - 31.10.2023 / viihde / Findance
X:n arvo romahtanut sen jälkeen, kun Elon Musk osti Twitterin

Vain vuosi sitten teknologiamoguli Elon Musk väitti maksaneensa Twitteristä selvästi liikaa 44 miljardin dollarin kaupassa. Nyt tiedämme, kuinka ylihintainen Muskin tarjous todella oli.

X:n arvonalennus

Musk, joka aiemmin valitti, että hän "ilmeisesti maksoi liikaa" Twitteristä, on nyt antanut alentuneen arvion sosiaalisen median jättiläiselle.

X, Twitterin uusi nimi, ilmoitti maanantaina osakkeiden arvonlaskennasta, jonka mukaan yhtiön arvo on nyt 19 miljardia dollaria.

Fortune raportoi ensimmäisenä tästä arvonalennuksesta. Maaliskuussa 2023 Musk oli kertonut arvioivansa yhtiön arvon laskeneen 20 miljardiin dollariin.

Käyttäjämäärät ja mainostulot laskussa

Vaikka Musk on edelleen optimistinen X:n tulevaisuuden suhteen, kuukausittaiset aktiiviset käyttäjät ovat laskeneet noin 15 % kolmannen osapuolen arvioiden mukaan.

Mainostulot ovat pudonneet jopa 60 %, ja yhtiö kamppailee edelleen vihapuheen ja harhaanjohtavan tiedon kanssa, vaikka X:n toimitusjohtaja Linda Yaccarino sanookin, että yhtiö puuttuu aktiivisesti näihin ongelmiin.

Musk tekee suuria muutoksia

Elon Musk on Twitterin uutena omistajana tehnyt merkittäviä muutoksia palveluun.

Hän on vähentänyt henkilöstöä 80 %, osittain purkanut Twitterin sinisen merkinnän järjestelmän, joka oli suunniteltu vahvistamaan tunnettujen tiliensä aitoutta.

Nyt "vahvistetun" statuksen saavat 8 dollaria kuukaudessa maksavat X Premium -tilaajat, joiden julkaisut saavat algoritmisesti etusijan.

Lisäksi Musk on käynnistänyt testin, jossa käyttäjiltä veloitetaan 1 dollari vuodessa julkaisujen tekemisestä palveluun, mikä on hänen mukaansa tarpeen bottien torjumiseksi.