John Donegan / EPA / AOP
08:10 - 20.09.2023 / viihde / Findance
YouTube keskeyttää mainostulot Russell Brandin kanavalla syytösten jälkeen

YouTube on Deadlinen mukaan keskeyttänyt mainostulot Russell Brandin kanavalla, kun brittikoomikkoa on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta.

YouTube ilmoitti lopettaneensa Brandin alustan monetisoinnin, koska hän oli rikkonut yhtiön "luojien vastuupolitiikkaa". Brand kiistää syyllistyneensä rikokseen.

"Jos luojan toiminta alustan ulkopuolella vahingoittaa käyttäjiämme, työntekijöitämme tai ekosysteemiämme, ryhdymme toimiin yhteisön suojelemiseksi," sanoi YouTuben edustaja.

Brandilla on 6,6 miljoonaa tilaajaa YouTubessa, ja hänen videonsa saavat säännöllisesti miljoonia katselukertoja. Hiljattain julkaistu haastattelu Tucker Carlsonin kanssa on katsottu 2,5 miljoonaa kertaa.

Sisältö pysyy YouTubessa, mutta tuloja ei enää synny

Vaikka Brandin sisältö pysyy YouTubessa, hän ei voi enää tienata rahaa videoillaan, jotka keskittyvät voimakkaasti internetin salaliittoteorioihin politiikasta ja koronaviruksesta.

Sosiaalisen median analyysitoimiston CORQ:n toimitusjohtaja Sara McCorquodale kertoi The Guardianille, että Brandin arvioidaan ansaitsevan noin 2 500 dollaria 4 000 dollariin per video, mikä vastaisi jopa 1 miljoonaa dollaria vuodessa, jos hän julkaisisi viisi viikossa.

YouTuben toiminta seuraa The Timesin, Sunday Timesin ja Channel 4:n raportointia syytöksistä, joiden mukaan Brand seksuaalisesti ahdisteli neljää naista kuuluisuutensa huipulla.

Metropolitan Police ilmoitti maanantaina saaneensa "seksuaalisen ahdistelun raportin" vuodelta 2003 Brandia vastaan. Viranomaiset ovat yhteydessä naiseen, joka väittää tulleensa ahdistelluksi Sohossa, Lontoossa.

Brand kiistää syytökset

Russell Brand kiistää jyrkästi väitteet ja on sanonut, että kaikki hänen suhteensa olivat yhteisymmärryksessä.

Hän ei ole kommentoinut asiaa sen jälkeen, kun hän julkaisi videon sosiaalisen median kanavillaan, jossa hän kertoi kiistävänsä rikollista käyttäytymistään koskevat "monenkirjavat" väitteet.

"Minulla olleet suhteet olivat aina ehdottomasti suostumuksellisia" hän sanoi. "Olin aina avoin siitä silloin, melkein liian avoin. Ja olen avoin siitä nyt."

artikkelin avainsanat:
Russell Brand Tucker Carlson YouTube