Yle
16:10 - 19.09.2023 / tv-sarjat / Findance
Eropäiväkirjat-sarja Yle Areenassa tutkii elämää eron jälkeen

Ero parisuhteesta voi olla yksi elämän mullistavimmista kokemuksista, ja lähes jokainen joko kokee sen itse tai näkee läheisen käyvän läpi sen haasteet.

Ylen uusi sarja Eropäiväkirjat antaa intiimin katsauksen viiden eronneen ihmisen elämään juuri tässä murrosvaiheessa.

Sarjassa seurataan Ellan, Kukka-Maarian, Oskun, Outin ja Samin matkaa uuden elämän alkuun. Ohjelman ainutlaatuinen piirre on sen autenttisuus: suurin osa materiaalista on päähenkilöiden itse kuvaamaa. Tämän lisäksi päähenkilöt saavat mahdollisuuden osallistua eroseminaariin, joka tarjoaa heille työkaluja ja tietoa erosta selviytymiseen.

Ella, kahden lapsen äiti Tuusulasta, joutuu kohtaamaan etävanhemmuuden haasteet. Sami Lohjalta etsii selviytymiskeinoja avioliiton lopettua. Kukka-Maaria Hyvinkäältä pohtii, voiko hän päästä yli täydellisyyden tavoittelusta ja antaa surun tulla. Outi Kanta-Hämeestä kamppailee matalan itsetunnon kanssa. Osku Turusta joutuu kohtaamaan monien unelmien murenemisen ja kysyy itseltään, mitä hän todella haluaa elämältään.

Ohjelma on omian erityisesti niille, jotka ovat käyneet läpi eron, harkitsevat eroa tai ovat sen keskellä. Sen tavoitteena on tarjota vertaistukea ja auttaa ymmärtämään, että vaikka ero on vaikeaa, siitä voi nousta ja löytää uuden alun.

Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, joka on ollut kehittämässä Suomalainen eroseminaari -menetelmää, toimii sarjassa seminaarin vetäjänä. Hihhihhii Oy on tuottanut sarjan Ylelle.

Eropäiväkirjat-sarjan ensimmäiset kaksi jaksoa esitetään Yle TV2:ssa 19.10. Samana päivänä koko sarja on saatavilla Yle Areenassa.