Paula Pörsti
14:10 - 15.09.2023 / musiikki / Findance
Happoradio-keulakuva Aki Tykki sooloilee: Satulinna, Satumaa

Happoradio-yhtyeestä tuttu Aki Tykki valmistelee parhaillaan sooloalbumia.

Helmikuussa 2024 ilmestyvältä levyltä on nyt ilmestynyt ensimmäinen single Satulinna, Satumaa.

"Satulinna, Satumaa ajaa maantietä jossain suomalaisuuden ytimen tuntumassa kohti sitä piilotettua onnenmaata, jonka olemassaolosta ei ole edes varmuutta. Mulle se kertoo tästä jatkuvasta hingustani mennä eteenpäin, nähdä, kokea ja oppia uutta. Tämä on taiteen tekijälle ihan hyvä lähtökohta, mutta sen kylkiäisenä tulee valitettavasti ikuinen tyytymättömyys vallitsevaan tilanteeseen", totea Aki Tykki.

"Soololevy on ollut salainen haaveeni jo kauan, mutta kesti kauan ennen kuin tohdin edetä asian kanssa. Ajatus kuitenkin kypsyi hiljalleen syksyn 2021 aikana niin että uudenvuoden yönä 2022 tein päätökseni. Ilmoitin asiasta yhtyetovereilleni, jotka alkuhämmennyksen jälkeen taisivat ymmärtää ja ehkä hyväksyäkin syyni ja ratkaisuni. Alusta asti oli selvää, etten halua hajottaa yhtyettä. Bändin kanssa sovimme jo silloin, että julkaisemme akustisen kokoelmamme syksyllä 2022 ja rundaamme kesän 2023 loppuun, jonka jälkeen jäämme tauolle ja työstän sooloani", Tykki sanoo.

Pitkäsoiton tuottajana toimii Jonas Olsson.

"Olen ystävystynyt Olssonin kanssa muutaman viime vuoden aikana, joten kun hän tarjoutui tuottamaan sooloalbumini, päätös oli ns. no-brainer. Jonas on läpimusikaalinen tyyppi ja ymmärtää alaa niin laajasti, että hänen kanssaan on helppo tehdä töitä."