HBO Max
08:10 - 14.09.2023 / elokuvat / Findance
Perutun Batgirl-elokuvan ohjaajat - "Olisi ollut kuin Tim Burtonin Gotham City"
Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Perutun Batgirl-elokuvan ohjaajat Adil El Arbi ja Bilall Fallah kertoivat Insiderille promotaessaan uutta syyrialaisdraamaansa Rebel, kuinka Warner Brosin viimeisimmän DC-elokuvan, The Flash, katsominen oli heille surullinen kokemus.

Heille oli kerrottu studion toimesta, että Batgirl julkaistaisiin The Flashin jälkeen, jatkamassa Michael Keatonin paluuta Batmanina/Bruce Waynena. Warner Bros. Discovery kuitenkin yllättäen hyllytti elokuvan elokuussa 2022 kustannussyistä. Alun perin elokuva oli tehty suoraan HBO Max -suoratoistopalveluun, mutta studio vaihtoi strategiaansa kohti teatterijulkaisuja ja tunsi, että Batgirl ei ollut riittävän hyvä.

"Katselimme sitä ja olimme surullisia," Adil kertoi Insiderille The Flashista.

"Rakastamme ohjaaja Andy Muschiettiä ja hänen sisartaan Barbaraa, joka tuotti elokuvan. Mutta katsellessamme tunsimme, että olisimme voineet olla osa sitä kaikkea. Emme saaneet näyttää Batgirlia maailmalle ja antaa yleisön itse arvioida. Koska yleisö on loppujen lopuksi pomo ja heidän pitäisi päättää onko jokin hyvä tai huono, tai pitäisikö jotain näyttää vai ei."

"Elokuvamme oli hyvin erilainen kuin The Flash," Adil jatkoi. "Siinä on suuri fantasiakomponentti, meidän oli maanläheisempi. Enemmän kuin Tim Burtonin Gotham City."

Bilall kutsui Batgirlin hyllyttämistä "uramme suurimmaksi pettymykseksi", lisäten, "Pelkkä Keatonin läsnäolo Batmanina oli etuoikeus ja kunnia. Mutta se oli haikeaa."

Ohjaajakaksikko totesi, että vaikka Batgirl hylättiin, he ohjaisivat silti toisen DC-elokuvan uusien pomojen James Gunnin ja Peter Safranin alaisuudessa, jos heille annettaisiin mahdollisuus.

"Meillä on edelleen keskeneräisen asioita," Bilall totesi.

"Rakkaus DC:hen, Batmaniin, Batgirlin, Gotham Cityyn on niin suurta, että faneina emme voisi koskaan sanoa ei toiselle projektille," Adil lisäsi.

"Jos saisimme toisen mahdollisuuden olla osa sitä, tekisimme sen."