Alko
08:10 - 07.09.2023 / viihde / Findance
Alko aukaisee ovensa 9 minuuttia tavallista myöhemmin 9.9.

Alko avaa ovensa 9. syyskuuta 2023 yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin.

Alko on mukana kampanjassa yhdessä R-kioskin, S-ryhmän, Kehitysvammaliiton sekä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa. Tarkoituksena on lisätä kansainvälisenä FASD-päivänä tietoisuutta raskaudenaikaisen alkoholinkäytön vaaroista.

R-kioski ja S-ryhmän myymälät aloittavat alkoholinmyynnin myös 9 minuuttia tavallista myöhemmin.

"Yksikin FASD-lapsi on liikaa. Suomessa syntyy vuosittain 600 - 3000 lasta, joilla on jonkinasteinen alkoholin aiheuttama vaurio. Haluamme lisätä yleistä tietoisuutta raskaudenaikaisen alkoholinkäytön haitoista. Olemme iloksemme saaneet mukaan kampanjaan muitakin kaupanalan toimijoita. Kannamme yhteistä huolta lasten terveydestä.", Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho toteaa.

Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on yksi merkittävimmistä kehitysvammaisuuden aiheuttajista

Kampanjan tavoitteena on lisätä raskautta suunnittelevien ja odottavien äitien tietoisuutta siitä, että alkoholi ja raskaus eivät sovi yhteen.

Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on länsimaiden yksi merkittävimmistä kehitysvammaisuuden aiheuttajista.

"Raskaudenaikaiseen alkoholinkäyttöön liittyy useita virheellisiä käsityksiä. Näistä yksi on se, että alkoholia voisi nauttia turvallisesti joissakin raskauden vaiheessa. Alkoholi on kuitenkin haitallista kaikissa raskauden vaiheissa ja vähäinenkin määrä voi aiheuttaa haittoja. Alkoholinkäyttöä tulisi pohtia aina myös läheisten näkökulmasta, ei ainoastaan omista lähtökohdista.", Marja Aho kertoo.

Alkoholin aiheuttamat vauriot näkyvät esimerkiksi vaikeuksina oppimisessa ja oman käyttäytymisen säätelyssä.