Star Citizen
04:10 - 09.09.2023 / pelit / Markku Leppilampi
Star Citizen ihmetyttää - Julkaisematon peli on haalinut jo yli puoli miljardia euroa eikä loppua näy

TechSpot muistutti Cloud Imperium Gamesin (CIG) avaruuspelistä Star Citizen, jota ei ole vieläkäään julkaistu. Vaikka sitä ei ole julkaistu, se kerää edelleen valtavasti rahoitusta, ja sitä on kertynytkin jo peräti noin 560 miljoonaa euroa.

Valtavasta rahamäärästä huolimatta peli ei ole nähnyt päivänvaloa - paitsi testiversioiden muodossa. Yksinpeliksi tarkoitettua, Star Citizenin maailmaan kuuluvaa nimikettä Rogue Squadron ei ole myöskään julkaistu. Siihen CIG palkkasi muun muassa Gary Oldmanin näyttelijäksi.

Loputonta rahoitusta ja uusia luvattuja ominaisuuksia

Star Citizen on ollut kehityksessä vuodesta 2010 saakka, ja projektin päävastaavana sekä CIG:n johtajana toimii peliteollisuudessa ainakin aiemmin arvostettu Chris Roberts.

Rahaa CIG keräsi ensin vuonna 2012 aloitetulla Kickstarter-kampanjalla, jonka jälkeen se on myynyt avaruusaluksia ja muuta pelin sisäistä sisältöä. Player Auctionsin tietojen mukaan rahoitus räjähti isompaan mittakaavaan vuonna 2020, ja se on pitänyt vauhtinsa yllä siitä lähtien.

Vuosien varrella, rahoituksen jatkuessa, peliin on lisätty uusia ominaisuuksia, jotka ovat olleet omiaan hidastamaan Star Citizenin kehitystä. Kunnianhimoinen massiivimoninpeli sisältääkin monia tyylejä ja tapoja pelata peliä. Sen pitäisi olla ainakin avaruussimulaatiopeli monimutkaisella lentomekaniikalla, mutta myös ensimmäisen persoonan ammuntapeli.

Pelissä on luvatusti myös oma sisäinen valuuttansa ja pelaajien välistä kaupankäyntiä. Kaikki sisältö olisi sijoitettuna samaan, massiiviseen ja saumattomaan universumiin, jota voi tutkia mielin määrin.

Tänä vuonna on tullut isoja päivityksiä

Viimeisin CIG:n päivitys Star Citizeniin on toukokuulta 2023, joka oli suurin tähänastinen päivitys. Peli sai suuren päivityksen myös maaliskuussa 2023, joten pelin julkaisusta on edelleen olemassa toivoa.

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!