SkyShowtime
14:10 - 05.09.2023 / tv-sarjat / Findance
Suomalais-ruotsalainen rikosdraama Koodinimi: Annika sai trailerin

AJ Annilan ohjaama uusi suomalais-ruotsalainen trillerisarja Koodinimi: Annika saa ensi-iltansa SkyShowtime-suoratoistopalvelussa 30. syyskuuta 2023.

Mia Ylönen ja Aleksi Bardy ovat luoneet kuusiosaisen nordic noir -rikostrillerin, joka sijoittuu taidepetoksien maailmaan.

Pääroolissa nähdään nouseva suomalaisnäyttelijä Sannah Nedergård, joka astuu taidepetostutkija Emman/Annikan saappaisiin. Tämä on Nedergårdin debyytti kansainvälisessä rikosdraamasarjassa. Muita suomalaisnäyttelijöitä ovat mm. Pekka Strang ja Miro Lopperi.

Näyttelijöiden joukko on kuitenkin varsin kansainvälinen. Mukana on useita ruotsalaisia tähtiä, kuten Ardalan Esmaili, Eva Melander ja Helena Bergström.

Kaksoiselämän haasteet

Tarinan keskiössä on Emma Haka, rikostutkija, joka soluttautuu Tukholman taidekauppamaailmaan. Kun tutkimus vie syvemmälle, Emman oma identiteetti alkaa sekoittua hänen peitehahmoonsa Annikaan. Sarja paljastaa, mitä tapahtuu, kun todellisuus ja peiteidentiteetti alkavat mennä sekaisin.

Aleksi Bardy, yksi sarjan tuottajista, summaa sarjan olevan paitsi rikossarja, myös matka ihmismielen syövereihin. Sarjassa käsitellään erityisesti identiteetin ristiriitoja ja mielen kaaosta.

Sannah Nedergård kuvaili kokemustaan sarjan teosta: “Oli upeaa päästä työskentelemään usean sellaisen näyttelijän kanssa, joita olen ihaillut jo pitkään. Moni on kysynyt minulta, oliko näin suuren roolin ja kahden eri identiteetin näytteleminen vaikeaa. Sanon kaikille, että ei ollut, koska minulla oli tukenani niin loistava ja turvallinen tiimi. Näytteleminen on aina yhteistyötä. Tämän sarjan tekeminen oli intensiivisin työ minkä olen koskaan tehnyt – samalla minulla ei ole koskaan ollut näin hauskaa

Mia Ylönen avasi näyttelijävalintoja ja kertoi, että Nedergård valittiin päärooliin koska hänellä oli erinomainen suomen ja ruotsin kielen taito sekä kyky heittäytyä rooliinsa.

SkyShowtime-suoratoistopalvelun ensimmäinen pohjoismainen alkuperäissarja, Koodinimi: Annika, starttaa 30. syyskuuta - uusi jakso ilmestyy aina viikoittain.

Koodinimi: Annika - traileri