Findance.com
00:10 - 29.08.2023 / viihde / Findance
Hankkiako lapsia? Perusteluja puolesta ja vastaan

Elämässä on useita suuria päätöksiä, ja lasten hankkiminen on yksi niistä.

Monille se on sydämen kysymys, toisille järjen, ja monille yhdistelmä molempia.

Tässä artikkelissa esitämme joitakin perusteluja sekä lasten hankkimisen puolesta että sitä vastaan, jotta voit muodostaa oman näkemyksesi asiasta.

Lasten hankkimisen puolesta

1. Rakkauden jakaminen ja lisääntyminen

Lapsi voi tuoda elämääsi ennenkokematonta rakkautta ja iloa. Monet vanhemmat kertovat, että rakkauden tunne lasta kohtaan on yksi vahvimmista ja ainutlaatuisimmista tunteista, jonka he ovat kokeneet.

2. Sukupolven jatkuminen

Lapsen hankkiminen mahdollistaa sukupolven jatkumisen ja perinteen siirtämisen eteenpäin. Monille tämä on merkityksellinen osa elämänkaarta ja identiteettiä.

3. Kasvun mahdollisuus aikuisena

Lapset opettavat vanhemmilleen paljon – kärsivällisyydestä, uhrauksista, anteeksiannosta ja monista muista elämän alueista. Monet kokevat henkilökohtaisen kasvun ja itsetuntemuksen lisääntyvän vanhemmuuden myötä.

Lasten hankkimista vastaan

1. Taloudellinen vastuu

Lapsen kasvattaminen on kallista. Koulutus, harrastukset, vaatteet ja muut tarpeet voivat olla merkittäviä menoerä. Lisäksi vanhemmuus voi rajoittaa työmahdollisuuksia ja vaikuttaa tulotasoon.

2. Vapauden menetys

Lapsen hankkiminen voi rajoittaa henkilökohtaista vapautta ja itsenäisyyttä. Spontaaneista matkoista, omista harrastuksista ja vapaasta ajasta voi joutua tinkimään lasten hyväksi.

3. Maailman ylikansoitus ja ympäristö

Joillekin ympäristöasiat ja maailman väestönkasvu ovat syitä olla hankkimatta lapsia. Heidän mielestään tämä on yksi tapa vaikuttaa positiivisesti planeettamme tulevaisuuteen.

Lopullinen päätös

Lasten hankkiminen on erittäin henkilökohtainen päätös, joka perustuu moniin erilaisiin tekijöihin.

Tärkeintä on tehdä päätös, joka tuntuu oikealta sinulle ja kumppanillesi.

Pohdi, mikä on sinulle merkityksellistä ja mitkä arvot ohjaavat elämääsi. Kun teet päätöksen tietoisesti ja harkiten, se on oikea päätös juuri sinulle.

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!