Omar Marques / SOPA Images / Shutterstock / AOP
06:10 - 24.08.2023 / viihde / Findance
Huima tulos! NVIDIA saavutti ennätyksen toisella neljänneksellä 2023

NVIDIA julkisti toisen neljänneksen tuloksensa vuodelta 2023 - yhtiö asetti ennätyksiä liikevaihdossa ja datakeskuksen tuotoissa.

Ennätysmäiset tulot

NVIDIA ilmoitti toisen neljänneksen liikevaihdoksi huimat $13.51 miljardia.

Tämä on 101% enemmän kuin vuosi sitten ja 88% enemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Oikaistu tulos oli 2,70 dollaria osaketta kohden, mikä on 429 % enemmän kuin viime vuonna.

Analyytikot olivat Bloombergin mukaan odottaneet liikevaihdon olevan 11,04 miljardia dollaria ja osakekohtaisen tuloksen 2,07 dollaria.

Nvidia antoi myös kuluvan vuosineljänneksen liikevaihtoennusteen, joka on 16 miljardia dollaria (+/- 2 %), mikä ylittää selvästi Wall Streetin jo ennestään korkeat odotukset 12,5 miljardin dollarin liikevaihdosta.

Nvidian osakkeet nousivat keskiviikkona jälkikaupankäynnissä jopa 9 % ennätyskorkeaan 515 dollariin osakkeelta.

Datakeskuksen tuotot

Datakeskuksen tuotot olivat toisella neljänneksellä $10.32 miljardia, mikä on 141% enemmän kuin edellisellä neljänneksellä ja 171% enemmän kuin vuosi sitten.

Uusi aikakausi

Jensen Huang, NVIDIAn perustaja ja toimitusjohtaja, kertoi:

"Uusi laskennallinen aikakausi on alkanut. Yritykset kaikkialla maailmassa siirtyvät yleiskäyttöisestä kiihdytettyyn tietojenkäsittelyyn ja generatiiviseen tekoälyyn."

Toisen neljänneksen aikana useat suuret pilvipalveluntarjoajat ilmoittivat ottavansa käyttöön massiivisia NVIDIA H100 AI-infrastruktuureja. Lisäksi monet yritys-IT-järjestelmien ja ohjelmistojen tarjoajat ilmoittivat kumppanuuksista NVIDIA:n kanssa.

Osakkeiden takaisinosto ja osingot

NVIDIA palautti toisen neljänneksen aikana $3.38 miljardia osakkeenomistajilleen 7.5 miljoonan takaisinostetun osakkeen muodossa ja käteisosinkoina. Yhtiöllä on vielä $3.95 miljardia käytettävissään osakkeiden takaisinostoon. Elokuun 21. päivä 2023 hallitus hyväksyi lisäksi $25.00 miljardin osakkeiden takaisinoston.

Yhtiö aikoo maksaa seuraavan osingon, $0.04 osaketta kohden, syyskuun 28. päivä 2023 osakkeenomistajille, jotka ovat rekisteröityneet syyskuun 7. päivään 2023 mennessä.

NVIDIAn vahvat tulokset korostavat sen dominanssia tekoälyn ja datakeskuksen markkinoilla. Yhtiön investoinnit ja kumppanuudet osoittavat sen olevan eturintamassa generatiivisen AI:n aikakaudella.