Findance.com
22:10 - 21.08.2023 / viihde / Findance
Empaattista tukea ADHD-lapsen arkeen

Uusi kirja, ADHD-lapsen toiveet ja tarpeet – Opas vanhemmille onnistuneeseen arkeen ja elämään, tarjoaa vastauksia ADHD-lapsien perheiden kysymyksiin. Teoksessa Sharon Saline, kokenut psykologian tohtori, tarjoaa oivaltavia näkemyksiä ja käytännöllisiä vinkkejä.

Yksinkertainen, mutta vaikuttava opas

Kirja saa ylistystä asiantuntijoilta kuten avioliitto- ja perheterapeutti Debbie Steinberg Kuntsilta, joka kuvaili teosta "oikeaksi aarteeksi".

Saline ei ainoastaan tarjoa teoriaa, vaan keskittyy tosielämän esimerkkeihin ja neuvoihin, auttaen vanhempia parantamaan perheen yhteishenkeä ja vahvistamaan lapsen itsetuntoa.

Vanhemmuuden viiden periaatteen malli

Erityisen huomionarvoinen on Salinenin luoma malli, joka keskittyy empatiaan ja johdonmukaisuuteen arjessa.

Tämän mallin avulla vanhemmat voivat kohdata haastavat tilanteet ymmärryksen ja oikeanlaisen motivoinnin kautta, välttäen turhaa kurinpitoa.

Lisäksi kirja sisältää käytännönläheisiä harjoituksia vanhemmille, jotka auttavat heitä tukemaan lapsensa kasvua ja kehitystä.

ADHD-lapsen toiveet ja tarpeet
Viisas Elämä 2023 - kansi: Laura Noponen

Salinen visio

Sharon Saline kuvaa teoksen tavoitteena olevan konfliktien ja stressin vähentämisen perheissä, tehostamalla päivittäistä vuorovaikutusta.

Hän toivoo, että vanhemmat jakavat kirjan tarinat lastensa kanssa, jotta nuoret ymmärtävät, etteivät he ole yksin haasteidensa kanssa.

Saline näkee teoksensa välineenä rakentaa parempaa yhteisymmärrystä ja yhteyttä vanhempien ja lasten välille.

Sharon Saline, joka on työskennellyt aktiivisesti ADHD-oireisten nuorten parissa, on myös kouluttanut monia ammattilaisia ja pitänyt luentoja aiheesta maailmanlaajuisesti.

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!