Findance.com
04:10 - 19.08.2023 / viihde / Tuija Mehtätalo
Tästä syystä antiikin Kreikan miespatsailla on niin pienet vehkeet

Koolla ei ole väliä, mutta olet ehkä kiinnittänyt huomiota nähdessäsi antiikin Kreikan aikaisia miespatsaita, kuinka pienet vehkeet niihin on tehty.

Meidän kulttuurissamme isoja vehkeitä pidetään parempina kuin pieniä. Eräs nainen selittää TikTok-videollaan miksi antiikin Kreikan miespatsaat eivät ole kovin hyvin varusteltuja.

Nainen aloittaa kysymällä videossaan, että oletko koskaan miettinyt miksi antiikin Kreikan lihaksikkailla miespatsailla on jalkojen välissä niin pieni vehje. Sen jälkeen hän kertoo, mitä hän on saanut tähän vastaukseksi, kun hän selvitteli asiaa.

Naisen mukaan kreikkalaiset esittelivät egyptiläiset vihollisensa usein sellaisina, joilla on isot vehkeet, koska sellaisia pidettiin huvittavina. Eli antiikin Kreikassa asia oli toisin päin kuin tänään: pientä varustusta pidettiin parempana kuin suurta.

Nainen kertoo vielä videollaan, kuinka antiikin Kreikassa pieni vehje oli hyveen, kohteliaisuuden sekä itsehillinnän ja kurinalaisuuden merkki. Suurta vehjettä pidettiin suursyömärin merkkinä sekä merkkinä himokkuudesta ja barbaarisuudesta.

@rubysaysstuff I sound like some kind of wannabe professor but I found this kinda interesting #foryou #historytok #ancientgreece #fyp #history #randomfacts

artikkelin avainsanat:
antiikin Kreikka historia