Findance.com
16:10 - 14.08.2023 / viihde / Findance
Zoom rauhoittelee käyttäjiä: Videopuheluja ei käytetä tekoälyn koulutukseen
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Zoom on ollut monen suosiossa erityisesti etätyön ja -opiskelun aikakautena. Viimeaikainen käyttöehtojen päivitys sai kuitenkin monet käyttäjät huolestumaan. Olisiko Zoom aikeissa käyttää videopuheluita tekoälyn koulutukseen?

Näyttää siltä, että monet tulkitsevat hiljattain tehdyn käyttöehtojen päivityksen siten, että Zoom voisi mahdollisesti käyttää asiakkaidensa videopuheluita tekoälyn mallien koulutukseen, raportoi Deadlin.

Ehdot mainitsivat ”palvelusta generoidun datan” ja ”asiakasisällön” mahdollisena käyttökohteena ”tuote- ja palvelukehityksessä”, kuten ”koneoppimisessa tai tekoälyssä”.

Tämä herätti vilkasta keskustelua ja huolta, mutta nyt Zoom on tuonut selkeyttä asiaan.

Yhtiön tuotejohtaja, Smita Hashim, otti kantaa aiheeseen blogissaan ja korosti, että Zoom ei käytä puheluiden audioa, videota tai chat-viestejä tekoälyn koulutukseen ilman asiakkaan nimenomaista suostumusta. Hän selvensi myös, että ”palvelusta generoitu data” tarkoittaa telemetriatietoja ja diagnostiikkaa, ei itse puheluiden sisältöä.

Zoom on sittemmin päivittänyt käyttöehtonsa, ja ne sisältävät nyt selkeän lauseen, joka vahvistaa yhtiön kannan: ”Zoom ei käytä käyttäjien audiota, videota, chattia tai muita kommunikointisisältöjä tekoälyn koulutukseen.”

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
AI tech tekoäly Zoom
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!