Alamy / AOP
10:10 - 10.08.2023 / viihde / Findance
Näin TikTok ottaa huomioon AI-sisällön ja deepfake-videot

TikTok näyttäisi ottavan askeleen kohti läpinäkyvää sisällön ilmoittamista. Uuden havaitun toiminnon avulla sisällöntuottajat voivat ilmoittaa, onko heidän sisältönsä tuotettu tekoälyn avulla, raportoi The Verge.

Uutisen toi ensimmäisenä julki sosiaalisen median konsultti Matt Navarra, joka huomasi "AI:lla tuotettu sisältö" -valintakytkimen "lisäasetukset"-osiossa valmistautuessaan lataamaan videota. Tämän kytkimen päälle laittaminen näyttää auttavan "estämään sisällön poistamista".

Ilmoittaminen ollut jo pakollista

On syytä huomata, että maaliskuussa TikTok oli tarkistanut sisältöohjeitaan, tehden käyttäjille pakolliseksi ilmoittaa, jos heidän videonsa ovat deepfakeja tai ne on tuotettu AI:lla. Käyttäjät voivat tehdä niin joko nimenomaisesti mainitsemalla sen kuvauksessa tai liittämällä tunnistavan tarran.

Navarra toimitti myös The Verge -sivustolle videonäytön tästä uudesta toiminnosta. Videossa kytkimen aktivoiminen laukaisee ponnahdusilmoituksen. Tämä ponnahdusilmoitus korostaa AI:n avulla luodun sisällön, joka kuvaa "realistisia kohtauksia", merkityksen ja varoittaa, että epäasianmukainen merkintä saattaa johtaa sisällön poistamiseen.

TikTok ei vielä kommentoi

Navarran havainnoista huolimatta toiminnon virallinen käyttöönotto saattaa olla vielä työn alla. TikTok ei ole vielä antanut virallista lausuntoa asiasta.

Viime viikolla paljastui, että Instagram, yksi TikTokin pääkilpailijoista, on myös suunnittelemassa omia AI-sisällön ilmoitusmerkintöjään. Laajemmassa mittakaavassa teknologiajätit kuten Google, Amazon ja Microsoft, sekä Instagramin emoyhtiö, Meta, lupasivat kehittää AI:ta vastuullisesti. Merkittävä osa tästä sitoumuksesta on käyttäjien avoimesti informoiminen, kun he ovat vuorovaikutuksessa AI:lla tuotetun sisällön kanssa.