Findance.com
06:10 - 10.08.2023 / viihde / Findance
Disney panostaa tekoälyyn: Uusi työryhmä etsii mahdollisuuksia AI:n integrointiin kaikkialle

Media- ja viihdejättiläinen Disney on perustanut uuden työryhmän tutkimaan, kuinka tekoäly ja automaatio voidaan ottaa käyttöön mahdollisimman monin eri tavoin yhtiön laajassa imperiumissa, raportoi Gizmodo.

Reutersin mukaan työryhmä pohtii, kuinka AI:ta voitaisiin käyttää tehostamaan kävijöiden kokemuksia Disney-teemapuistoissa sekä kuinka se voisi auttaa vähentämään kustannuksia digitaalisessa viihteessä ja elokuvantekemisessä. Lisäksi työryhmä on kiinnostunut tekemään yhteistyötä erilaisten AI-painotteisten startup-yritysten kanssa.

Disney etsii AI-asiantuntijoita

Disney näyttäisi olevan rekrytointivimmassa, kun on kyse tekoälyn ammattilaisista. Uusien työpaikkailmoitusten perusteella yhtiö haluaa palkata mahdollisimman monta AI-osaajaa eri tehtäviin - aina Walt Disney Studiosta yhtiön teemapuistoihin ja insinööriyksikköön, Walt Disney Imagineeringiin.

Hollywoodin huoli tekoälystä

Disney panostaa voimakkaasti tekoälyyn samaan aikaan, kun Hollywoodissa pohditaan, voisivatko elokuva- ja suoratoistostudiot korvata ihmisluovuuden tekoälyllä.

Erityisesti Disneylle kuuluvan Marvel-yhtiön visuaalisten efektien tekijät ovat pyrkimässä ammattiliittoon. Disney näyttäisi jatkavan investointejaan automaatioon huolimatta näistä huolista.

artikkelin avainsanat:
AI Disney tech tekoäly