Findance.com
08:10 - 03.08.2023 / viihde / Findance
Mysteeri AI.com-verkkotunnuksen omistajuudesta: Elon Musk otti ohjat xAI-projektillaan

AI.com-verkkotunnus, joka aiemmin ohjasi käyttäjät ChatGPT:lle, johtaa nyt xAI:lle, Elon Muskin omistamalle yritykselle, raportoi Mashable.

Domainin omistuksen vaihtuminen tapahtui vuonna 2021, ja verkkotunnus oli jonkin aikaa käyttämättömänä ennen kuin se helmikuussa alkoi ohjata käyttäjiä ChatGPT:lle.

Verkkotunnuksen välittäjänä toimi Saw.com, joka helpotti omistajanvaihdosta, mutta ei suoraan vahvistanut ostajaa. Tämä tilanne on herättänyt kysymyksiä siitä, kuka nykyinen omistaja on ja mitkä ovat heidän tarkoituksensa.

xAI: Elon Muskin uusi AI-yhtiö

Heinäkuussa julkistettu xAI väittää verkkosivuillaan, että se tulee työskentelemään tiiviisti X:n, entisenä Twitterinä tunnetun sosiaalisen median yrityksen kanssa ja käyttää X:n viestejä suuremman kielimallinsa koulutusdatana.

Elon Musk mainitsi Twitter Space -tilaisuudessa, että xAI tulee olemaan totuutta etsivä kone, joka puhuu suoraan, vaikka se olisi poliittisesti epäkorrektia, ja hänen visioissaan xAI ratkaisee maailmankaikkeuden mysteerit, kuten miksi emme ole saaneet yhteydenottoa avaruusolioilta.

Mysteerisen omistajan henkilöllisyys

Vaikka Whois-hakujen perusteella AI.com-verkkotunnuksen omistaja pysyy edelleen nimettömänä, eikä omistus ole äskettäin siirtynyt. Verkkotunnuksen äkillinen ohjaaminen xAI:lle viimeisten 48 tunnin aikana on jättänyt käyttäjät ihmettelemään tämän muutoksen tarkoitusta.

Mikäli omistajanvaihdoksen takana oli OpenAI, kuten aiemmin spekuloitiin, Mashable hämmästelee: oliko OpenAI hakkeroinnin uhri? Vai oliko Elon Musk taas kerran mukana pyöräyttämässä yllättävää liikettä verkkotunnuksen omistuksen suhteen, kuten hän teki aiemmin erään sosiaalisen median brändin kanssa?