Alex Ruhl / Alamy / AOP
22:10 - 02.08.2023 / viihde / Findance
YouTube testaa tekoälyominaisuutta

YouTube testaa uutta tekoälyn avulla automaattisesti luotavaa videoiden kuvailutekstiä, raportoi Tech Crunch.

Yhteenvedot ovat alkaneet näkyä katselu- ja haku-sivuilla, mutta ne ovat toistaiseksi saatavilla vain rajoitetulle määrälle englanninkielisiä videoita ja katsojia.

YouTube kertoo Tech Crunchin mukaan, että tekoälyllä luodut yhteenvedot tarjoavat nopean yleiskatsauksen videosta, jotta käyttäjä voi päättää, onko kyseinen video heille sopiva.

Kuitenkin YouTube huomauttaa myös: "Vaikka toivomme, että nämä yhteenvedot ovat hyödyllisiä ja antavat sinulle nopean käsityksen videon sisällöstä, ne eivät korvaa videoiden kuvauksia (jotka ovat luojien itsensä kirjoittamia)."

Tech Crunch huomauttaa, että on jo olemassa tekoälyllä toimivia YouTube-videon yhteenvetotyökaluja, kuten Clipnote.ai, Skipit.ai ja Scrivvy. Jotkut YouTube-luojat ovat kuitenkin todenneet, että nämä työkalut eivät pysty yhteenvedostamaan pidempiä videoita.

"Pidemmissä videoissani se oli täyttä hölynpölyä", kirjoitti eräs Reddit-käyttäjä Clipnote.ai:sta. "Se kopioi pääasiassa ensimmäiset rivit, jotka minulla oli kuvauksessani. Se ei juuri palvellut mitään tarkoitusta. Olin vain utelias näkemään, voisiko se kirjoittaa paremman kuvauksen kuin minä, mutta valitettavasti se suoriutui huonosti."

Tekoälyllä luodut videoiden yhteenvedot liittyvät YouTuben muihin AI-aloitteisiin, kuten tekoälyllä luotuihin kokeisiin opetusvideoille sekä tekoälykäyttöön perustuvaan dubbauksen työkaluun. Lisäksi emoyhtiö Google on äskettäin ilmoittanut lisäävänsä tekoälytyökaluja, kuten tekoälyavusteisen muistiinpanosovelluksen ja tekoälyllä luodut taustat Google Meet -puheluihin.

artikkelin avainsanat:
AI Google tech tekoäly YouTube