Alex Ruhl / Alamy / AOP
10:10 - 02.08.2023 / viihde / Findance
YouTube Shorts lisää ominaisuuksia - TikTok-taistelu kiihtyy
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

YouTube on laajentanut Shorts-palveluaan kilpailemaan TikTokin kanssa tuomalla siihen useita uusia ominaisuuksia. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa esikatselut pystysuuntaisista live-lähetyksistä käyttäjän Shorts-syötteessä, rinnakkainen tallennus ja lisätyökaluja, joilla voi tehdä lyhyitä videoita pitkistä YouTube-videoista.

Ensimmäinen merkittävä lisäys on Collab, joka mahdollistaa käyttäjien tallentaa lyhyitä videoita halkaistussa näyttötilassa muiden Shorts-videoiden tai tavallisten klippien kanssa. YouTube kokeilee myös uutta työkalua, jolla voi tehdä lyhyitä videoita vaakasuuntaisista YouTube-videoista, mukaan lukien mahdollisuus zoomata ja rajata alkuperäinen video.

Shorts-luojille on tarjolla myös uusi ehdotusominaisuus, joka tuo esiin äänen ja efektin, jotka oli käytössä katsotussa videossa. Näin ollen käyttäjät voivat helposti ottaa käyttöön saman äänen ja efektin omassa julkaisussaan.

Toisessa päivityksessä YouTube lisää esikatseluja live-lähetyksistä käyttäjän Shorts-syötteeseen. Tämä ominaisuus muistuttaa TikTokin suorien videoiden esikatselua. Käyttäjät voivat napsauttaa sisään katsomaan suoraa lähetystä ja löytävät sen jälkeen vieritettävän syötteen, jossa on lisää suoralähetyksiä. Näiden suoralähetysten joukossa on myös mahdollisuus käyttää luojien rahastamisen ominaisuuksia, kuten maksullista keskustelua ja jäsenyyksiä.

YouTube toivoo, että lisäämällä suorat videot useisiin paikkoihin sovelluksessa, luojat voivat tavoittaa uuden yleisön Shortsien avulla. Uudet ominaisuudet tekevät Shortsien luomisesta entistä monipuolisempaa ja tarjoavat luojille enemmän työkaluja lyhyiden videoiden tekemiseen.

Yhtiö on alkanut kokeilla näitä uusia ominaisuuksia ja aikoo tuoda ne saataville käyttäjille vähitellen seuraavien kuukausien aikana. YouTube pyrkii Shorts-ominaisuuden avulla kilpailemaan TikTokin kanssa ja houkuttelemaan entistä enemmän sisällöntuottajia alustalleen.

artikkelin avainsanat:
tech TikTok YouTube YouTube Shorts