Nikolas Kokovlis / NurPhoto / Shutterstock / AOP
06:10 - 02.08.2023 / viihde / Findance
Meta toteutti uhkauksensa: Facebook blokkaa kaikki uutislinkit Kanadassa

Meta on lunastanut uhkauksensa estää uutisten saatavuus Facebookissa ja Instagramissa Kanadassa, raportoi Mashable.

Metan päätös estää uutisiin liittyvä sisältö kanadalaisille käyttäjille on vastaus Kanadan parlamentin kesäkuussa 2023 hyväksymään Online News Act -lakiin.

Seuraamalla Australian ja Kalifornian esittämien vastaavien lakien jalanjälkiä, Online News Act (Bill C-18) "varmistaa oikeudenmukaisen tulonjaon digitaalisten alustojen ja uutislähteiden välillä." Toisin sanoen Kanadan hallitus haluaa, että teknologiajätit kuten Meta ja Google maksavat kanadalaisille uutislähteille voitosta, joka syntyy heidän sivuillaan julkaistuista viesteistä.

Vastauksena Meta sanoo, että lainsäädäntö "perustuu virheelliseen olettamukseen siitä, että Meta hyötyy epäoikeudenmukaisesti uutissisällöstä, joka jaetaan alustojemme kautta, kun se on täsmälleen päinvastoin."

Meta oli uhannut estää uutiset Kanadassa sen sijaan, että olisi neuvotellut kanadalaisten lainsäätäjien kanssa, ja on sen sijaan päättänyt noudattaa lakia poistamalla kokonaan uutisten saatavuuden alustoillaan.

Kanadalaiset journalistit ja uutislähteet ovat jo alkaneet raportoida Metan päätöksen vaikutuksista, minkä he kokevat uhkaavan heidän elinkeinoaan. Paikalliset uutisjulkaisijat, jotka olivat jo haavoittuvassa asemassa Metan julkaisupolitiikan mielivallan vuoksi, eivät enää saa näkyvyyttä sen alustoilla.

artikkelin avainsanat:
Facebook Instagram Meta sosiaalinen media tech