Findance.com
16:10 - 31.07.2023 / viihde / Findance
Elon Musk huolestui: kolmikertaistuva sähkönkulutus odottaa nurkan takana

Wall Street Journalin mukaan Elon Musk viestittää nyt: tarvitsemme enemmän sähköä, ja tarvitsemme sitä nopeasti.

Muskin mukaan Yhdysvaltojen sähkönkulutus kolminkertaistuu vuoteen 2045 mennessä, suurelta osin akkukäyttöisten ajoneuvojen myötä. Musk näkee myös uhkakuvan sähköpulan muodossa jo kahden vuoden kuluttua, mikä voisi estää tekoälyn kehittymistä.

Onko sähköntuotanto valmis vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin?

Musk korostaa kiireellisyyttä kehottaen energia-alan johtajia nopeuttamaan projektien aikatauluja. Hän on viimeisen vuoden aikana osallistunut kolmeen suureen energia-alan tapahtumaan yrittäen herättää alan huomion siihen infrastruktuuriin, joka tarvitaan hänen sähköauto- ja tekoälyvisioidensa toteuttamiseksi.

Hän uskoo, että nykyiset suunnitelmat ja infrastruktuuri eivät riitä kattamaan tulevaisuuden sähkön tarvetta, varsinkin kun otetaan huomioon sähköautojen ja tekoälyn energianälkä.

Tarvitaan nopeampia ratkaisuja muuttuviin olosuhteisiin

Musk kiinnittää huomiota siihen, kuinka sähköalan toimijoiden on nopeutettava toimiaan vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Hän muistuttaa, että sähköntuotannon kasvun on seurattava sähköauton ja tekoälyn kehitystä. Muskin ennusteet ovat jopa rohkeampia kuin mihin moni toimija on valmistautunut.

Elon Musk: Kolminkertaistunut sähköntuotanto osa suurta visiota

Musk kannustaa yhteiskuntaa ja energia-alaa tekemään siirtymän täysin sähköiseen talouteen. Hän näkee sähköautojen ja sähkölämmityksen kaltaisten ratkaisujen roolin keskeisenä osana tätä tulevaisuuden visiota.

Musk myös varoittaa, että sähkön puute voisi aiheuttaa suuria ongelmia, aivan kuten piirien puute on viime aikoina haitannut tekniikka- ja autoteollisuutta.