Findance.com
06:10 - 20.07.2023 / viihde / Findance
Apple kehittää omaa ChatGPT-kilpailijaa

Bloomberg News raportoi, että Apple kehittää omaa tekoälyn suurta kielimallia sisäisesti.

Siirto viittaa siihen, että Apple ottaa äskettäiset edistysaskeleet AI-teknologiassa vakavasti ja harkitsee niiden integroimista tuleviin tuotteisiin. Yritys käyttää harvoin termiä tekoäly, valiten sen sijaan akateemisemman koneoppiminen.

Viimeisen vuoden ajan teknologit ja sijoittajat ovat olleet viehättäytyneitä suurista kielimalleista, AI-teknologiasta, joka tuottaa tekstiä tai koodia, joka näyttää siltä kuin ihminen olisi kirjoittanut sen.

Applen sisäinen AI-alusta nimeltä Ajax ja pieni insinöörien tiimi ovat rakentaneet chatbotin, jota jotkut kutsuvat "Apple GPT":ksi, Bloomberg News -raportin mukaan. Pääsy chatbottiin on rajoitettu Applen sisällä. Joidenkin Applen henkilökuntaan kuuluvien mukaan yritys suunnittelee merkittävää AI-ilmoitusta ensi vuodelle.

LLM-mallien lisäksi Apple käyttää paljon koneoppimista tuotteissaan, Sirin puheentunnistuksesta Photos-sovelluksen kykyyn tunnistaa kasvoja ja lemmikkejä.

Jossain määrin Apple on myöhässä LLM-trendiin. Microsoft on integroinut OpenAI:n ChatGPT:n ohjelmistoonsa, Google on integroinut Bardinsa hakukoneeseensa, Amazon tarjoaa LLM-malleja AWS:n kautta ja Meta avasi suuren LLM-projektin lähdekoodin tällä viikolla.

Tiistaina Qualcomm, joka valmistaa prosessorit puhelimiin, jotka kilpailevat Applen iPhonen kanssa, ilmoitti, että se työskentelee Metan kanssa, jotta sen LLM-mallit toimisivat suoraan Android-laitteissa, ei kaukana pilvipalvelimilla.