Findance.com
20:10 - 19.07.2023 / viihde / Findance
OpenAI viivyttää ChatGPT:n kuvaominaisuuksia yksityisyyden suojaa koskevien pelkojen vuoksi

OpenAI on tehnyt testejä multimodaalisen GPT-4:n kanssa, jolla on kuvantunnistustuki, suunnitellun laajemman julkaisun edellä. Kuitenkin New York Timesin tiistaina julkaiseman raportin mukaan yleisön pääsyä rajoitetaan huolenaiheiden vuoksi, jotka liittyvät sen kykyyn mahdollisesti tunnistaa tiettyjä yksilöitä.

OpenAI korosti GPT-4:n julkistamisen yhteydessä AI-mallin multimodaalisia kykyjä. Tämä tarkoitti, että malli pystyi paitsi käsittelemään ja generoimaan tekstiä, myös analysoimaan ja tulkitsemaan kuvia, mikä avasi uuden interaktiivisuuden ulottuvuuden AI-mallin kanssa.

Yhteistyössä startup-yrityksen Be My Eyes kanssa, joka kehittää sovellusta kuvien kuvaamiseen sokeille käyttäjille, OpenAI vei kuvankäsittelykykynsä askeleen pidemmälle.

New York Timesin raportti korostaa Jonathan Mosenin, sokean Be My Eyes -käyttäjän, kokemuksia. Mosen kertoi pettymyksestään, kun sovellus lopetti äskettäin kasvotietojen tarjoamisen, näyttäen viestin, että kasvot oli hämärretty yksityisyyssyistä.

OpenAI:n Sandhini Agarwal vahvisti Timesille, että yksityisyyskysymykset ovat syynä siihen, miksi OpenAI on rajoittanut GPT-4:n kasvojentunnistuskykyjä. OpenAI:n järjestelmä pystyy tällä hetkellä tunnistamaan julkisuuden henkilöitä, kuten niitä, joilla on Wikipedia-sivu, mutta OpenAI on huolissaan siitä, että ominaisuus saattaisi mahdollisesti rikkoa yksityisyydensuojalakeja alueilla kuten Illinois ja Eurooppa, joissa biometristen tietojen käyttö edellyttää kansalaisten nimenomaista suostumusta.

OpenAI ilmaisi huolensa siitä, että Be My Eyes saattaisi tulkita tai esittää väärin yksilöiden kasvojen piirteitä, kuten sukupuolta tai tunnetilaa, mikä voisi johtaa sopimattomiin tai haitallisiin tuloksiin.

Vaikka OpenAI noudattaa näitä varotoimenpiteitä, on myös ollut tapauksia, joissa GPT-4 on luonut virheellisiä tunnistuksia, raportoi Ars Technica. Tämä korostaa haastetta tehdä hyödyllinen työkalu, joka ei anna sokeille käyttäjille virheellistä tietoa.

artikkelin avainsanat:
AI Be My Eyes ChatGPT GPT-4 OpenAI tech tekoäly