Netflix
00:10 - 20.07.2023 / elokuvat / Findance
Netflix-animaatioelokuva Apinakuningas näyttää hulvattomalta

Netflix julkaisee 18. elokuuta 2023 uuden animaatioelokuvan Apinakuningas (The Monkey King).

Elokuva seuraa taianomaista apinaa, joka elää 600-luvulla. Hän on sankari, jota muut eivät aina arvosta. Apina, joka on syntynyt kivestä ja saanut syntymässään supervoimat, on varsin itsepäinen ja malttamaton. Voittaakseen toveriapinoiden luottamuksen, hän lähtee matkalle, jonka aikana hän pyrkii kukistamaan kaikki maan demonit.

Mutta ennen kuin Apina voi todistaa olevansa ylivertainen sankari, hänen on taisteltava omaa suurinta vihollistaan vastaan - omaa suurta egoaan. Tämä seikkailunhaluinen apina on päättänyt tulla kuolemattomaksi kuninkaaksi, ja matkallaan hän kohtaa vaatimattoman talonpojan nimeltä Lin. Lin haastaa Apinan olemaan paras mahdollinen versio itsestään.

Perustuu ikivanhaan romaaniin

Apinakuningas perustuu klassiseen romaaniin Matka Länteen, joka on kirjoitettu Ming-dynastian aikana 1500-luvulla. Wu Cheng'enin kirjoittama romaani on fantasiaversio todellisesta tarinasta, jossa buddhalainen munkki Xuanzang matkustaa etsimään pyhiä tekstejä Intiaan seitsemännellä vuosisadalla.

Jimmy O. Yang (Crazy Rich Asians) esittää elokuvassa itsepäistä Apinaa. Jolie Hoang-Rappaport (Watchmen) esittää Linin roolia.

Apinakuningas - traileri