Findance.com
04:10 - 20.07.2023 / viihde / Tuija Mehtätalo
Älä koskaan laita näitä asioita astianpesukoneeseesi
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Astianpesukone säästää paljon aikaa, kun kaikkea ei tarvitse pestä käsin. Ne ovat uskomaton apu monenlaisten asioiden pesemisessä, mutta niillä ei tulisi pestä ihan mitä tahansa asioita. Silloin riskinä voi olla koneen vaurioituminen, kertoo Mirror.

Jotkin asiat on syytä pestä käsin, koska ne voisivat mennä astianpesukoneessa pestessä rikki tai vaurioitta astianpesukonetta. Osa näistä voi tulla yllätyksenä, että juuri niistä voisi olla koneelle haittaa.

Astianpesukoneeseen ei saa laittaa foliota sisältäviä tai teräväreunaisia metalliastioita. Niistä voi tulla koneeseen vaurioita.

Erittäin kuumien tai kylmien esineiden laittaminen astianpesukoneeseen on myös riski, koska äkillinen lämpötilan muutos voi vaurioittaa koneen osia.

Myöskään mitään missä on kiinni tarroja, jotka voivat irrota pesun aikana, pitää välttää pistämästä astianpesukoneeseen. Tarrat voivat tukkia koneen sisällä olevia paikkoja ja vaurioittaa koneen sisällä olevia muita asioita.

Kannattaa myös huomioida, että kaikkia muoviesineitä ei ole tehty astianpesukoneen kestäviksi. Ne eivät välttämättä kestä korkeaa lämpötilaa tai kovaa vedenpainetta.

Suuria pestäviä, kuten korkeita kattiloita tai ritilöitä ei myöskään kannata pestä astianpesukoneessa. Ne voivat estää koneen sisällä olevien suihkuvarsien pyörimistä, eikä vesi pääse kiertämään kunnolla koneen sisällä.

artikkelin avainsanat:
astianpesukone lifestyle niksit