Alamy / AOP
06:10 - 03.07.2023 / viihde / Findance
Apple suunnittelee kahta terveysominaisuutta AirPods-kuulokkeihinsa

Bloombergin Mark Gurmanin uusimman Power On -uutiskirjeen mukaan Apple kehittää uusia terveysominaisuuksia audio-tuotteidensa valikoimaan.

Ensimmäinen näistä ominaisuuksista mahdollistaisi AirPods-kuulokkeiden suorittaa kuulotestin. Kuten Engadget ja The Verge huomauttavat, AirPods-kuulokkeet tukevat jo audiogram-profiileja, joita iOS käyttää kuulokkeiden äänen säätämiseen kuulonaleneman kompensoimiseksi.

Tällä hetkellä nämä profiilit voidaan luoda kolmannen osapuolen sovellusten, kuten Mimin, avulla.

Jos Apple päättäisi toteuttaa oman testinsä, se olisi jälleen yksi esimerkki yrityksen strategiasta, jossa se omaksuu kolmannen osapuolen kehittäjien ominaisuuksia.

AirPods Pro kuin kuulolaite?

Toisaalta Gurman kirjoittaa, että Apple tutkii, kuinka se voisi markkinoida ja asemoida AirPods Pro -kuulokkeet kuulolaitteena, kun FDA on helpottanut amerikkalaisten mahdollisuutta ostaa kuulolaitteita ilman reseptiä viime vuonna.

Hän raportoi, että yhtiö on hiljattain palkannut insinöörejä, joilla on kokemusta perinteisten kuulolaitteiden parissa työskentelystä.

AirPodsit mittaamassa kehon lämpötilaa

Toinen uusi AirPods-ominaisuus, jot Apple kehittää, on kehon lämpötilan mittaaminen.

Yritys esitteli lämpötila-anturin Watch Series 8:ssa ja Watch Ultrassa. Korvakäytävän lämpötila-anturi voi antaa tarkemman lämpötilalukeman kuin ranteesta mitattu.

Muutos kohti USB-C -latausta

Gurman otaksuu, että molemmat ominaisuudet ovat vielä kehittelyssä, joka vie "useita kuukausia tai jopa vuosia".

Lähitulevaisuudessa hän raportoi Applen suunnittelevan AirPods Pro -kuulokkeiden päivitystä USB-C-latauskotelolla, lisäten, että kaikki yrityksen äänituotteet siirtyvät lopulta pois Lightning-latauksesta.

Tämä kaikki on osa sitä muutosta, jonka Apple joutuu tekemään EU:n uuden yhteisen latausstandardin mukaisesti.

artikkelin avainsanat:
AirPods AirPods Pro Apple iPhone tech USB-C