Mediapunch / Backgrid / AOP
04:10 - 22.06.2023 / elokuvat / Findance
Stan Lee -dokumentti Disney+:ssa saa karvasta kritiikkiä Jack Kirbyn pojalta

Uusi Disney Plus -dokumentti Marvel-legenda Stan Leen elämästä on saanut osakseen arvostelua Leen yhteistyökumppanin Jack Kirbyn pojalta.

Stan Lee -nimisen dokumentin väitetään antavan Leelle liikaa tunnustusta Marvelin hahmojen, kuten Fantastic Fourin ja Hulkin, luomisesta - hahmojen, joihin myös Jack Kirby vaikutti merkittävästi. Neal Kirby, Jackin poika, ilmaisi valituksensa tweeteissä, jotka hän julkaisi tyttärensä Jillian Kirbyn avustuksella.

Hän kritisoi tarinaa ja kysyi: "Onko meidän oletettava, että Lee oli mukana luomassa jokaista Marvel-hahmoa? Oletammeko, ettei koskaan joku toinen tekijä kävellyt Leen toimistoon ja sanonut: 'Stan, minulla on loistava idea hahmosta!'? Leen mukaan se oli aina hänen ideansa."

Neal huomautti, että Lee oli säännöllisesti riippuvainen muista tärkeiden yksityiskohtien suhteen, ja esitti, että hänen isänsä tietämys historiasta, mytologiasta ja tieteestä oli paljon Leen tietämystä parempi. Hän siteerasi Einsteinia osoittaakseen kantansa: "Enemmän tietoa, vähemmän egoa. Vähemmän tietoa, enemmän egoa."

Neal Kirby ilmaisi turhautumisensa "Stan Lee -myytin" säilymiseen ja puolusti kaikkia niitä kirjoittajia ja taiteilijoita, joiden panos on jäänyt Leen hallitsevan läsnäolon varjoon.

Lopuksi hän kirjoitti: "Olisi jo aika saada edes tämä yksi luku kirjallisuuden ja taiteen historiassa kuntoon..."

Stan Lee - Disney+ - traileri

Oletko menossa Jysäreille tai innostaako ysärimusa muuten? Jysäri 2024 -esiintyjät nyt soittolistalla! Klikkaa Spotify-soittolistaan!