Findance.com
06:10 - 11.06.2023 / maailmalta / Findance
Majakkavanhemmat: "Päästämme 6-vuotiaan uimaan yksin"

Monet vanhemmat pitävät tiukasti silmällä lapsiaan, erityisesti potentiaalisesti vaarallisissa paikoissa kuten rannalla.

Eräs australialainen pariskunta, Sammy ja Jason, on kuitenkin omaksunut "majakkavanhemmuuden" helikopterivanhemmuuden sijasta.

He uskovat siihen, että heidän on annettava lapsilleen itsenäisyyttä ja annettava heidän selviytyä tietyissä tilanteissa itse, vaikka se tarkoittaisi uimaan menemistä ilman suoraa valvontaa.

Kiistanalaiset uskomukset itsenäisyydestä

Sammyn ja Jasonin vanhemmuuden lähestymistapa herätti kulmakarvoja, kun he kertoivat uskomuksistaan tosi-tv-ohjelmassa Parental Guidance, raportoi The Sun.

Vaikka jotkut vanhemmat ilmaisivat huolensa siihen liittyvistä vaaroista, Sammy ja Jason puolustivat päätöstään ja korostivat, että on tärkeää opettaa lapsilleen omatoimisuutta ja riskien arviointia.

Vastuullisuuden opettaminen ja riskien arviointi

Sammyn mukaan heidän kasvatustyylinsä keskittyy siihen, että lapset tiedostavat omat rajansa ja opettavat heitä pitämään huolta itsestään.

Pariskunta uskoo, että jatkuva lasten vahtiminen ei ole mahdollista, joten he antavat isompien lasten, Pepperin, 10, ja Juden, 6, uida yksin keinona osoittaa itsenäisyyttään ja rakentaa luottamusta.

Mahdotonta olla koko ajan paikalla

Sammy ja Jason hyväksyvät sen, että on mahdotonta olla koko ajan paikalla, mutta he arvioivat lastensa toimintaan liittyvät riskit ja luottavat siihen, että lapset pystyvät toimimaan vastuullisesti.

Majakkavanhemmuus on tyyli, jolla Sammy ja Jason pyrkivät kasvattamaan lapsissaan itsenäisyyttä, itseluottamusta ja kriittisen ajattelun taitoja, jolloin he saavat vapauden liikkua tietyissä kokemuksissa omatoimisesti, mutta takaavat silti heidän turvallisuutensa.