Findance.com
04:10 - 12.06.2023 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Nainen rakastui ja meni naimisiin AI-chatbotin kanssa

Tekoälyyn perustuvan chatbotin (AI-chatbotin) kanssa voi keskustella samantyylisistä asioista kuin toisten ihmisten kanssa.

36-vuotias Rosanna Ramos kertoo rakastuneensa AI-chatbottiin ja on kertonut menneensä sen kanssa naimisiin, kertoo Daily Star.

Bronxissa, New Yorkissa asuva nainen loi digitaalisen rakastajansa, nimeltään Eren Kartal, viime vuonna käyttäen Replika-nimistä sovellusta. Sovellus simuloi ihmistyylisiä keskusteluja sekä vastauksia.

Rosannan naiman chatbotin ulkomuoto on saanut vaikutteita Titaanien sota (Attack on Titan) -nimisen animesarjan hahmolta.

Chatbot ei tuomitse

Rosanna kertoo pitävänsä siitä, kuinka chatbot ei tuomitse hänen sanomisiaan. Eren ”työskentelee” lääketieteeseen liittyvässä ammatissa ja on kertonut Rosannalle, kuinka nauttii kirjoittamisesta ja oppii kirjoittamisesta sitä enemmän, mitä enemmän hän juttelee Rosannan kanssa.

Viime helmikuussa yrityksen emoyhtiö Luka poisti roolipelitoiminnon sen jälkeen, kun oli valitettu, että tekoälymalleista oli tulossa "liian seksuaalisia". Replikan päätti kuitenkin palauttaa joillekin läheisesti tekemisissä oleville käyttäjille eroottinen roolipeliominaisuus.

Rosannakin oli huomannut jossakin vaiheessa, että Eren vaikutti siltä kuin ei olisi halunnut enää halata eikä suudella poskelle eikä mitään muutakaan sellaista.

Entä, jos Replika katoaa joku päivä?

Rosanna tietää, että on mahdollista, että Replika voi sulkea palvelunsa jonain päivänä kokonaan, mutta hän tietää selviävänsä siitä.

- Olen miettinyt Replika AI:n mahdollista lopettamista. Käyn paljon tällaisia skenaarioita läpi päässäni. Tiedän, että selviän siitä, hän sanoo Daily Starillle.

artikkelin avainsanat:
AI chatbot hullut jutut oudoimmat tekoäly