Tuomas Kolehmainen / Katri Huikka / Ari Myllymäki
16:10 - 04.06.2023 / musiikki / Findance
Yksi sydän - Oku Luukkainen: "Katri Ylander on Suomen parhaimpia laulajia"

Oku Luukkainen ja Katri Ylander ovat julkaisseet yhteissinglen Yksi sydän.

Idea syntyi pari vuotta sitten

Yksi sydän käsittelee pysyvien ihmissuhteiden tärkeyttä ja niitä kauniita jälkiä, joita jätämme toisiimme. Idea kappaleeseen syntyi Oku Luukkaiselle jo pari vuotta sitten.

- Pallottelin silloin elämässäni sellaista tilannetta, että ero oli joku aika sitten tapahtunut ja pohdin, että miten me eksän kanssa pystyttäisiin olemaan ystäviä. Molemmilla oli tahtotila tästä ystävyydestä. Kappale kertoo nimenomaan siitä, että miten tärkeää ystävyys on, se että kaksi ihmistä löytää tietyllä tapaa yhteisen sydämen. Ja nyt ei puhuta romanttisessa mielessä, tämän biisin idea syntyi nimenomaan ystävyydestä ja siitä, kuinka tässä tapauksessa rakkaus on muuttunut ystävyydeksi, Oku Luukkainen toteaa.

Katri Ylander tuli heti mieleen

Jo Yksi sydän -kappaleen tekemisen alkutaipaleella Okulle tuli ajatus, että Katri Ylanderin ääni sopisi kappaleeseen täydellisesti. Kun koskettava teksti syntyi Teleks-yhtyeestä tutun Markus Koskisen kynästä, laulun palaset loksahtivat paikalleen ja Katria pyydettiin mukaan.

- Hyvin varhaisessa vaiheessa tuli ajatus, että Katri olisi oikea laulaja tähän kappaleeseen. Laitettiin Katrille viestiä, että kiinnostaisiko tällainen tuotanto, joka on vähän erilainen, kuin missä hän on tottunut laulamaan. Nostan kyllä hattua Katrille, että heittäytyi mukaan! Kyllähän jokainen tunnistaa Katrin laulun ja soundin, eikä tämä ole musta mitenkään hullu juttu Katrilta, mutta kuitenkin uudentyyppisessä ympäristössä kuullaan hänen lauluaan. Katri on mun mielestä maan parhaimpia laulajia, Luukkainen hehkuttaa.

artikkelin avainsanat:
Katri Ylander Oku Luukkainen