Findance.com
16:10 - 02.06.2023 / pelit / Findance
Nintendo lopettaa virallisesti kaikki eShop-myyntitoiminnot Venäjällä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Viime vuonna Nintendo siirsi Venäjän eShopin "huoltotilaan", mikä esti asiakkaita Venäjällä pääsemästä eShopiin. Nyt yhtiö on Engadgetin mukaan vahvistanut asian: Nintendo lopettaa kaiken myynnin Venäjällä.

Nintendo of Europe ilmoitti, että 31. toukokuuta 2023 lähtien se lopettaa kaikki uudet eShop-myyntitoiminnot Venäjällä.

Tämä tarkoittaa, että asiakkaat eivät voi tehdä uusia ostoksia kaupasta tai lunastaa digitaalisia koodeja.

Nintendon mukaan kaikki luottokorttitiedot ja PayPal-tiedot poistetaan turvallisuussyistä, ja uusien Nintendo-tunnusten luonti on mahdotonta niin kauan kuin maa-asetuksena on Venäjä.

Aiemmat ostokset pysyvät saatavilla

Venäjän eShop-tilin omistavat käyttäjät voivat edelleen ladata aiemmin ostamiaan pelejä ja DLC:tä "ennakoitavissa olevan tulevaisuuden ajan". Se, kuinka kauan Nintendo aikoo pitää eShopin saatavilla näille käyttäjille, on toistaiseksi epäselvää.

"31. toukokuuta 2023 lähtien ja ennakoitavissa olevan tulevaisuuden ajan Venäjän asiakkaat, joilla on olemassa oleva Nintendo-tili, voivat ladata uudelleen digitaalista sisältöä, jonka he ovat aiemmin ostaneet. Uusien ostosten tekeminen tai latauskoodien käyttäminen Venäjän Nintendo eShopissa ei ole mahdollista."

Nintendo liittyy muiden merkittävien konsolivalmistajien joukkoon

Sekä Microsoft että Sony lopettivat kaiken myynnin Venäjältä yli vuosi sitten vastauksena Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

Myös pelistudiot, kuten Epic, Activision Blizzard ja EA, lopettivat myyntitoiminnan maassa samaan aikaan.

Nyt, kun Nintendo liittyy mukaan, mikään merkittävä konsolivalmistaja ei salli Venäjän käyttäjiensä ostaa uusia pelejä maassa.