Findance.com
08:10 - 02.06.2023 / viihde / Findance
Kirjailija raivostui neljän tähden arvostelusta - Tuloksena yhden tähden arvostelupommitus ja lähtöpassit kustantajalta
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Sarah Stusek, nuorten aikuisten fiktion kirjailija, oli julkaisemassa esikoisromaaniaan Three Rivers.

Pian hän löysi itsensä keskellä internet-myrskyä, joka alkoi hänen TikTok-videostaan ja päättyi lähtöpasseihin kustantajalta, raportoi Gizmodo.

"Three Rivers": Esikoisromaani kohtaa vastatuulen

Sarah Stusekin "Three Rivers" on nuorten aikuisten romaani, joka perustuu osittain hänen omiin kokemuksiinsa. Kirja kertoo nuoresta tytöstä nimeltä Stella, joka kaapataan keskellä yötä ja viedään Three Rivers -nimiseen -terapiaohjelmaan ongelmallisia nuoria varten.

Kirjan yksi ensimmäisistä ennakkoarvosteluista GoodReads-palvelussa tuli Karleigh Kebartasilta, tapahtumasuunnittelijalta Massachusettsista. Kebartas kehui kirjaa "todella hyväksi esikoisromaaniksi", mutta hän antoi kirjalle neljä tähteä viidestä, sillä hän koki loppuratkaisun olevan ennakoitavissa.

Verbaalinen hyökkäys ja vastareaktio

Stusek vastasi Kebartasin arvosteluun TikTok-videossa, jossa hän kritisoi Kebartasia neljän tähden arvostelusta.

- Minulla oli täydellinen 5 tähden keskiarvo, kunnes tämä ämmä tuli esiin. Hän sanoi: "Loppu oli aika ennalta-arvattava". No, tämä on minun elämäni, ei mikään vitun murhamysteeri. "Mutta muuten se oli uskomaton." Joten annoit minulle neljä tähteä?

Tämä video herätti suuren vastareaktion, jossa lukijat täyttivät TikTokin ja GoodReadsin yksitähtisillä arvosteluilla. Kebartas itse ei katsonut videota, mutta hän pyysi Stusekia pyytämään anteeksi TikTok-videossa, jossa hän kertoi Stusekin kommenttien loukanneen häntä.

Keskustelu ja kommentointi tilanteesta kasvoi räjähdysmäisesti TikTokissa, ja lähes kaikki tukivat Kebartasia. Stusekille suunnattu kritiikki yltyi, ja hänen kirjansa GoodReads-arvostelut täyttyivät yksitähtisistä arvioista.

Kustantajan reaktio

Kirjan kustantaja, Sparkpress, ilmoitti Twitterissä vetäytyvänsä yhteistyöstä Stusekin kanssa.

Heidän päätöksensä perustui useisiin syihin, mukaan lukien Stusekin hyökkäys arvostelijaa kohtaan.

"Three Riversin" sivu Sparkpressin verkkosivustolla antaa nyt "Sivua ei löydy" -virheilmoituksen.

Anteeksipyyntö ja jatkosuunnitelmat

Stusek pyysi anteeksi Kebartasilta Instagramissa lähetetyn ääniviestin kautta.

Hän sanoi, "En tarkoittanut olla aggressiivinen, ja olen pahoillani, että olin. Haluan varmistaa, että voit hyvin. Olin sarkastinen, ja olen pahoillani, että menin aivan metsään ja että vitsini ei uponnut. En välitä yhden tähden arvosteluista tai vihaisesta väkijoukosta, joka hyökkää kimppuuni. Haluan vain varmistaa, että voit hyvin. Olen pahoillani, että satutin sinua".

Puhelimitse tavoitettuna Stusek kertoi Gizmodolle voivansa "hyvin". Hän sanoi nähneensä tulistuneita kommentteja videoistaan, mukaan lukien ne, jotka sanoivat, että Kebartas oli järkyttynyt hänen arvostelua koskevasta videostaan. Hän ei ole lukenut arvosteluja GoodReadsissa.

"Tarkoitin sen täysin vitsinä", Stusek painottaa Gizmodolle.

"Kadun, että satutin häntä", sanoi Stusek. Hän sanoi, ettei aio julkaista enää julkisia lausuntoja. Hän toivoo, että kirja voi silti ilmestyä sen suunniteltuna julkaisupäivänä, vain eri kustantajan kautta.

Kebartas kertoi Gizmodolle olevansa iloinen, että Stusek pyysi anteeksi ja otti yhteyttä. "Arvostan sitä".

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!