Disney
20:10 - 01.06.2023 / elokuvat / Findance
Pieni merenneito kohtasi arvostelupommituksen - IMDb muuttaa arvostelujärjestelmää

Internet Movie Database (IMDb) on Varietyn mukaan tehnyt muutoksia arvostelujärjestelmäänsä Disneyn uuden Pieni merenneito -elokuvan arvosteluasteikkoon sen jälkeen, kun elokuva sai osakseen epätavallisen paljon negatiivisia arvioita.

"Arvostelupommitus" tarkoittaa ilmiötä, jossa tuotantoa pommitetaan negatiivisilla arvosteluilla käyttäjien luodessa useita tilejä tai käyttäessä botteja uusien tilien luomiseen.

Elokuvan julkaisun jälkeen Pieni merenneito on saanut IMDb:ssä 41 000 käyttäjäarvostelua.

Vaikka elokuva on saanut positiivisen 7,0 (painotetun) keskiarvosanan, yli 39% arvioista on 1 tähti, mikä on alhaisin mahdollinen arvosana.

Painottamaton arvosana olisi 4,7.

IMDb:n toimenpiteet

IMDb on lisännyt huomautuksen elokuvan arvostelusivulle, jossa se kirjoittaa, että sivuston "arvostelumekanismi on havainnut epätavallista äänestysaktiivisuutta tämän nimikkeen kohdalla. Arvostelujärjestelmämme luotettavuuden säilyttämiseksi on käytetty vaihtoehtoista painotuslaskentaa."

Tätä viestiä on käytetty aiemmin IMDb:ssä myös muiden epätavallisten käyttäjäpisteiden tapauksessa.

Vaikka IMDb:n FAQ-osio ei laajasti selitä, kuinka yritys laskee painotetun pistemäärän, se toteaa, että "kaikilla äänillä ei ole samaa vaikutusta (tai 'painoa') lopulliseen arvosteluun. Kun havaitaan epätavallista äänestysaktiivisuutta, saatetaan käyttää vaihtoehtoista painotuslaskentaa järjestelmämme luotettavuuden säilyttämiseksi."

Kohde rasistiselle kritiikille

Pieni merenneito on ollut rasistisen kritiikin kohteena jo useita vuosia, aina siitä asti, kun musta näyttelijä Halle Bailey valittiin ensimmäisen kerran Arieliksi.

Bailey kertoi Variety-lehdelle viime vuonna, että hänen perheensä tuki häntä #NotMyAriel-hashtagin saadessa suosiota verkossa elokuvan kuvamateriaalin paljastamisen jälkeen.

Yritykset ovat yrittäneet torjua "arvostelupommitusta" useita kertoja aikaisemmin. Viime vuonna IMDb:n omistaja Amazon otti käyttöön 72 tunnin tarkastusajan käyttäjien arvosteluille Taru sormusten herrasta: Valtasormukset -sarjalle.