Findance.com
10:10 - 30.05.2023 / viihde / Findance
NVIDIA-pomo: "Omaksu tekoäly tai kuihdu pois"
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Tekoälyn vallankumous, joka perustuu suurien kielimallien teknologiaan, muuttaa lähes jokaista talouden sektoria. AI:n uskotaan leikkaavan merkittävästi yritysten kustannuksia, luovan työpaikkoja, joita ei ole olemassa, ja lopettavan monia olemassa olevia työpaikkoja.

Tässä kontekstissa Nvidia:n toimitusjohtaja ja perustaja Jensen Huang piti puheen 28. toukokuuta National Taiwan Universityssa Taiwanissa, kertoo TheStreet.com.

Varoitus: yritykset ja ihmiset, jotka eivät hyväksy AI:ta, tulevat kuihtumaan

Huang oli suorasukainen: yritykset ja ihmiset, jotka eivät halua kiinnostua AI:sta ja oppia siitä, tulevat kuihtumaan.

Hänen mukaansa tämä mullistava teknologia muuttaa liiketoimintaa ja lähes jokaista työpaikkaa.

Siksi on kiireellistä, että yksilöt ja yritykset omaksuvat tämän teknologian, joka on viime aikoina vauhdittanut Nvidian osakekurssia.

Hän kehotti uusia tutkinnon suorittaneita ottamaan riskin ja olemaan luovia AI-aikakaudella, jos he eivät halua jäädä jälkeen.

- Jotkut pelkäävät, että tekoäly vie heidän työpaikkansa, mutta tekoälyä tunteva sen vie, Jensen Huang tokaisi.

Alati kasvava Nvidia

Nvidia, hänen yrityksensä, on ehdottomasti nousukiidossa.

Osake nousi 27,5 % hetkessä sen jälkeen, kun yhtiö julkisti tilikauden ensimmäisen neljänneksen tuloksensa 24. toukokuuta.

Tämä dramaattinen hyppy toi yhtiön lähemmäksi erittäin valittua yritysten joukkoa, joiden markkina-arvo on yli biljoona dollaria.

Nvidia hyötyy erityisasemastaan AI-ekosysteemissä. Sen grafiikkakortteja käytetään AI-järjestelmien kouluttamiseen ja kehittämiseen koneoppimisen ja syvällisen oppimisen ohjelmien avulla. AI-yritykset tarvitsevat Nvidian GPU:ita suorituskykyiseen laskentaan tietokeskuksissaan.