STR / NurPhoto / Shutterstock / AOP
18:40 - 24.05.2023 / viihde / Findance
Meta myy Giphyn - kova hinta GIF- ja tarrakokoelmalla
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Kuvapankki Shutterstock on ilmoittanut ostavansa GIF-palvelu Giphyn Meta Platformsilta.

Kauppahinta on 53 miljoonaa dollaria käteisenä ja kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuussa.

Giphy on maailman suurin GIF- ja tarra-kokoelma

Iso-Britannian Kilpailu- ja markkinavirasto (CMA) totesi syksyllä 2021, että yhdistyminen Metaan heikentäisi kilpailua sosiaalisen median ja mainonnan saralla ja määräsi yrityksen myytäväksi.

Facebook vastusti aluksi määräystä, mutta suostui lopulta myyntiin viime lokakuussa. Tämä on harvinainen tapaus, jossa eurooppalainen kilpailuvirasto määrää kaupan purettavaksi.

Giphy palvelee suurta yleisöä

Shutterstockin mukaan Giphyllä on yli 1,3 miljardia hakukyselyä päivässä ja se tuottaa yli 15 miljardia media-alustavaikutusta päivittäin verkkosivustonsa ja mobiilisovelluksensa kautta.

"Giphy-kauppa on jännittävä seuraava askel Shutterstockin matkalla kattavana luovan sisällön alustana", totea Shutterstockin toimitusjohtaja Paul Hennessy.

"Shutterstock auttaa ihmisiä ja brändejä kertomaan tarinoitaan. Laajennamme yleisöämme ammattimaisesta markkinoinnista ja mainonnasta arkisiin keskusteluihin Giphy-kaupan myötä."

Hennessy jatkaa, että Shutterstock hyödyntää osaamistaan sisällön ja metatietojen tuottamisessa, generatiivisessa tekoälyssä, studiotuotannossa ja luovan automaation alueilla.

Lue myös: Mistä sanoista GIF on lyhenne? Harva tietää

Giphyn tekijänoikeuskysymykset

Giphyn omistusoikeuksien osalta tilanne on monimutkainen. Koska Giphy-palveluun lisätään paljon sisältöä käyttäjien toimesta, on mahdollista, että osa sisällöstä rikkoo tekijänoikeuksia. Tämä on ongelma monille alustoille, jotka toimivat käyttäjien luoman sisällön varassa.

Tekijänoikeusrikkomusten valvonta on usein haasteellista, sillä käyttäjät voivat jakaa sisältöä monesta lähteestä, eikä alustalla itsellään ole välttämättä tehokkaita keinoja valvoa sisällön alkuperää. Tämän seurauksena alustat, kuten Giphy, voivat joutua oikeudellisiin kiistoihin tekijänoikeuksien omistajien kanssa.

Shutterstockin on varmistettava, että se ottaa tämän huomioon ostaessaan Giphyn ja suunnitellessaan palvelun tulevaisuutta. On tärkeää, että Shutterstock noudattaa tekijänoikeuslakia ja kehittää tehokkaita järjestelmiä tekijänoikeusrikkomusten ehkäisemiseksi. Tämä voi olla merkittävä osa palvelun tulevaa kehitystä ja vaikuttaa siihen, kuinka käyttäjät voivat jakaa ja käyttää sisältöä palvelussa.

artikkelin avainsanat:
GIF Giphy Meta Shutterstock tech