Findance.com
03:10 - 24.05.2023 / viihde / Findance
Kostokroppa: Äidin 30 000 punnan plastiikkakirurgia sydänsurujen jälkeen
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Stacey Clarke, kahden lapsen äiti, jäi yksin 15 vuoden parisuhteen jälkeen, kun hänen miehensä jätti hänet kuusi kuukautta ennen häitä. Surun keskellä Stacey sai tietää miehen jättäneen hänet toisen naisen vuoksi, raportoi The Sun.

Hänen sydänsurunsa loi tarpeen löytää uusi suunta ja tarkoitus elämälle. Stacey päätti käyttää 30 000 puntaa plastiikkakirurgiaan ja "keksiä itsensä uudelleen" järkyttävän sydänsurun jälkeen. Tämä prosessi on tunnettu termillä "kostokroppa".

Kostokroppa – miltä se näyttää?

Kostokroppa tarkoittaa parannettua ulkomuotoa ja vartaloa, jonka tarkoituksena on saada entinen kumppani katumaan eropäätöstään. Tämän voi saavuttaa joko plastiikkakirurgian tai liikunnan avulla.

Staceyn kostokroppaprojektiin kuuluivat huulet, silmäluomet, hiustensiirto, rintojen suurennus, brasilialainen peppuoperaatio (BBL), kasvojenkohotus, rasvaimu ja vaginoplastia – kaikki tämä kuuden kuukauden aikana. Hänellä on myös täysin uusi hammaspinnoite.

Uusi elämä uuden ulkonäön myötä

Stacey uskoo, että "plastiikkakirurgia on hyvä huomion poisviejä" ihmisille, jotka ovat kokeneet jotakin traumaattista. Hän kuvailee itseään ennen leikkauksia rentona, mukavana ja erittäin luonnollisena. Leikkauksen jälkeen hän kuvailee itseään erittäin glamoröösinä ja tuntee itsensä seksikkäämmäksi kuin koskaan.

Hänen mukaansa eron myötä hän on rohkaistunut "tulemaan ulos kuorestansa" enemmän. Hän on käyttänyt uutta ulkonäköään Miss Wales 2021 -kauneuskilpailun tuomaroinnissa ja julkaisee säännöllisesti rohkeita kuvia sosiaalisessa mediassa näyttäen kallista vartaloaan.

Vastarintaa ja kannustusta

Vaikka Stacey on kohdannut vastustusta sosiaalisessa mediassa, hän on edelleen määrätietoinen päätöksensä suhteen.

Kritiikistä huolimatta hän uskoo, että elämä on hyvää, ja kannustaa muitakin, jotka ovat kokeneet vaikeuksia, harkitsemaan plastiikkakirurgiaa.

Kannattaako kostokroppa?

Staceyn tarina nostaa esiin monia tärkeitä kysymyksiä. Kostokroppa, eli oman vartalon muuttaminen radikaalisti eron jälkeen, on monimutkainen käsite, joka jakaa mielipiteitä. Kannattaako se? Onko se todella terve tapa käsitellä sydänsuruja? Vai onko se vain nopea ratkaisu syvempiin ongelmiin?

Yksi asia on varma: Plastiikkakirurgia voi tarjota uuden alun ja lisätä itsetuntoa, kuten Staceyn tapauksessa. Uusi ulkonäkö voi auttaa parantamaan itseluottamusta, mikä puolestaan voi johtaa uusiin elämänmahdollisuuksiin ja parempaan henkiseen hyvinvointiin.

Toisaalta, plastiikkakirurgia ei korvaa terapiaa tai muuta henkistä tukea, jota ihminen saattaa tarvita sydänsurujen käsittelyssä. Kritiikin ydin on, että henkinen hyvinvointi ja itsetunto tulee rakentaa sisältä päin, ei ulkoisen ulkonäön muokkaamisen kautta. Toisin sanoen, kirurgian tulisi olla lisä itsetunnon kohentamisessa, ei sen ainoa lähde.

Lopulta kysymys "kannattaako kostokroppa" on yksilöllinen. Jokaisen ihmisen tulee tehdä päätökset oman hyvinvointinsa ja terveytensä suhteen omista lähtökohdistaan. Kuten Stacey totesi, tärkeintä on tehdä päätöksiä, jotka tuntuvat oikeilta itselle - ja olla piittaamatta muiden mielipiteistä.