Findance.com
02:10 - 10.05.2023 / viihde / Findance
Miehellä 550 lasta! Nyt tuli touhuille stoppi

Hollantilainen mies, jonka tiedetään siittäneen ainakin 550 lasta, on saanut oikeuden määräämän kiellon luovuttaa siittiöitä enää koskaan, raportoi Metro.

Yksityisyyden suojaamiseksi tunnistamaton mies

Mies, joka tunnetaan vain nimellä Jonathan M hollantilaisten yksityisyyssuojalakien vuoksi, luovutti siittiöitään useisiin hedelmöitysklinikoihin Alankomaissa ja Tanskassa sekä verkossa tapaamilleen ihmisille.

Alankomaiden kansallisten ohjeiden mukaan luovuttajat saavat siittää enintään 25 lasta korkeintaan 12 äidin kanssa.

Hyvää tarkoittava luovuttaja vai valehtelija?

Jonathan M:n asianajajat väittivät, että hän halusi vain auttaa vanhempia, jotka eivät muutoin olisi voineet saada lapsia.

Kuitenkin tuomari totesi perjantaina, että mies oli "tarkoituksellisesti valehdellut tästä saadakseen vanhemmat valitsemaan hänet luovuttajaksi".

Jättimäinen sisarussuhteiden verkosto

Oikeudessa kuultiin, että Jonathan M:n jälkeläisten vanhemmat ovat nyt "törmänneet tosiasiaan, että heidän perheensä lapset ovat osa valtavaa sukulaisverkostoa, jossa on satoja puolisisaruksia, jota he eivät ole valinneet".

Tuomari lisäsi, että "tällä on tai saattaa olla negatiivisia psykososiaalisia seurauksia lapsille".

Uhkasakko asetettu

Kiellon asettamista Jonathan M:lle haki yhden hänen avullaan hedelmöityneen lapsen äiti sekä Donor Child Foundation, ryhmä, joka toimii muiden vanhempien puolesta.

Äiti, joka tunnetaan vain nimellä Eva, toivoi, että tämä päätös johtaa massaluovutusten kieltämiseen ja leviää muihin maihin.

Eva sanoi: "Meidän on yhdessä suojeltava lapsiamme tätä epäoikeudenmukaisuutta vastaan."

Jos Jonathan M rikkoo hänelle asetettua kieltoa, hän voi joutua maksamaan 100 000 euron sakon.

Donor Child Foundationin asianajaja Mark de Hek kuvasi oikeuden päätöstä "selväksi signaaliksi ja, mitä minuun tulee, lopulliseksi varoitukseksi muille massaluovuttajille".

artikkelin avainsanat:
hullut jutut Isyys lapsiperheille oudoimmat