Findance.com
10:10 - 09.05.2023 / viihde / Findance
Facebook ongelmissa nuorten kanssa - Uudistusstrategiana "sosiaalinen löytäminen"

Facebook haluaa muistuttaa, ettei se ole vain vanhoille ihmisille, kuten nuoret ovat jo vuosien ajan väittäneet.

Metan tavoitteena onkin houkutella Facebookiin nuorempaa yleisöä, etenkin nyt, kun suurin kilpailija TikTok on ajautunut silmätikuksi Yhdysvaltain ja Kiinan välisen jännitteen kasvaessa.

Nuoret ovat siirtyneet muihin alustoihin

Haasteena Facebookille on se, että monet nuoret ovat siirtyneet muihin sosiaalisen median alustoihin, kuten Instagramiin ja TikTokiin.

Esimerkiksi 24-vuotias Devin Walsh kertoo CBS:n haastattelussa, ettei ole kirjautunut Facebookiin vuosiin, mutta käyttää Instagramia ja TikTokia aktiivisesti.

Brändin imagon muutos vaikeaa

Walsh ei usko, että Facebookista tulee enää merkittävää osaa hänen elämässään, koska sen brändi assosioituu hänen mielessään vanhempaan sukupolveen ja epämiellyttäviin asioihin, kuten poliittisiin väittelyihin.

Tämä on ongelma, joka Facebookin on ratkaistava voidakseen houkutella nuoria takaisin alustalleen.

Facebookin haasteet nuorten houkuttelemisessa

Vaikka Facebookilla on yli 3 miljardia käyttäjää kuukausittain, se kamppailee edelleen relevanssin säilyttämiseksi nuorten keskuudessa.

Jos se ei onnistu houkuttelemaan nuoria käyttäjiä, yhtiö saattaa ajautua samaan kohtaloon kuin aiemmat sosiaalisen median jättiläiset, kuten MySpace ja AOL.

Uudistuksia nuorten houkuttelemiseksi

Facebookin johto on kuitenkin optimistinen, ja yhtiö aikoo panostaa enemmän nuorten houkuttelemiseen. Yksi keskeinen strategia on "sosiaalinen löytäminen", jossa Facebook pyrkii olemaan paikka, jossa käyttäjät voivat kohdata uusia ihmisiä ja löytää uusia mielenkiinnon kohteita.

- Noin kaksi vuotta sitten sanoimme, että ei - koko tuotevalikoimamme on muututtava ja kehityttävä ja sopeuduttava nuorten aikuisten tarpeisiin, Facebook-pomo Tom Alison toteaa CBS:lle.

Allison kutsuu tulevaa "sosiaalisen löytämisen aikakaudeksi".

- Sitä motivoi hyvin paljon se, mitä näemme seuraavan sukupolven haluavan sosiaaliselta medialta. Yksinkertainen tapa, jolla haluan kuvata sitä, on, että haluamme Facebookin olevan paikka, jossa voit olla yhteydessä ihmisiin, jotka tunnet, ihmisiin, jotka haluat tuntea, ja ihmisiin, jotka sinun pitäisi tuntea, Alison sanoo.

Algoritmit ja tekoäly avainasemassa

Facebook aikoo hyödyntää tekoälyä ja algoritmeja luodakseen nuorille käyttäjille räätälöityjä sisältökokemuksia, samalla tavalla kuin TikTok on tehnyt.

Reels-videot, jotka muistuttavat TikTokin videoita, ovat myös tärkeä osa uudistusstrategiaa, samoin kuin yksityisviestien kehittäminen.

Facebookin demografiset haasteet

Vaikka Facebook ei ole julkistanut käyttäjädemografiatietojaan, ulkopuoliset tutkijat ovat todenneet, että nuorten ja teini-ikäisten käyttäjämäärät ovat laskussa. Tämä voi olla ongelma Facebookille, sillä nuoret ovat usein suunnannäyttäjiä viestintäalustoilla.

Asiantuntijat eivät usko, että Facebookin nuorten käyttäjien määrä tulee kasvamaan lähitulevaisuudessa. Vuoteen 2026 mennessä on arvioitu, että vain 28% Yhdysvaltain Facebook-käyttäjistä on 18-34-vuotiaita, verrattuna lähes 46%:iin TikTokissa ja 42%:iin Instagramissa.

Facebookin haasteena on uudistua nuorten silmissä ja löytää keinoja houkutella heitä takaisin alustalleen. Vaikka tekoäly ja algoritmit voivat auttaa tässä, se ei välttämättä riitä kääntämään suuntaa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Facebook pystyy vastaamaan tähän haasteeseen tulevaisuudessa.