Findance.com
16:10 - 08.05.2023 / viihde / Findance
Google suunnittelee suurta hakukoneuudistusta: tekoäly ja videot keskiössä

Google aikoo uudistaa hakukonettaan ja keskittyä entistä enemmän tekoälyyn ja videoihin. Tavoitteena on tehdä hakukokemuksesta visuaalisempi, napakampi ja henkilökohtaisempi.

Uudet ominaisuudet ja suunnitelmat

The Wall Street Journalin mukaan Google suunnittelee julkistavansa uusia tekoälyyn pohjautuvia ominaisuuksia, jotka tekevät hakuprosessista keskustelevamman ja kannustavat käyttäjiä esittämään jatkokysymyksiä löytääkseen etsimänsä sisällön.

Käyttäjille saatetaan tarjota enemmän visuaalista sisältöä, kuten TikTok-videoita ja muuta sosiaalisen median sisältöä.

Projekti Magi

Muutoksia kehitetään parhaillaan Magi-projektin alla, ja ne esitellään todennäköisesti tulevassa I/O-kehittäjäkonferenssissa.

Siellä Google esittelee myös uusia laitteita, kuten Pixel Fold -puhelimen. Kilpailija Microsoft puolestaan on integroinut tekoälyä Edge-selaimeensa ja Bing-hakukoneeseensa.

Henkilökohtaisempi hakukokemus

Google pyrkii uudistamaan hakukokemusta niin, että se tarjoaa henkilökohtaisemman elämyksen. Yhtiö integroi tekoälyä hakujärjestelmäänsä siten, että se oppii jatkuvasti käyttäjän hakutottumuksista ja mieltymyksistä ja kehittyy vastaamaan parhaiten heidän tarpeitaan.

Hakukoneiden tulevaisuus

Tulevaisuuden hakukoneet saattavat muuttua nykyisestä merkittävästi. Tekoälyn, virtuaalitodellisuuden ja muiden teknologisten innovaatioiden kehittyessä hakukoneet voivat muuttua entistä interaktiivisemmiksi, henkilökohtaisemmiksi ja monipuolisemmiksi.

Yksi mahdollinen suunta on hakukoneiden ja tekoälyn sulautuminen entistä tiiviimmin yhteen. Tämä tarkoittaisi sitä, että hakukoneet oppivat jatkuvasti käyttäjien toiveista, käyttäytymisestä ja mieltymyksistä, jolloin ne voivat tarjota yhä paremmin kohdennettua ja relevanttia tietoa. Tekoäly voisi myös auttaa käyttäjiä löytämään tietoa entistä helpommin ja nopeammin esimerkiksi luonnollisen kielen kysymyksiin perustuvilla hauilla ja keskustelevilla käyttöliittymillä.

Toinen mahdollinen kehityssuunta on hakukoneiden yhdistyminen virtuaalitodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen. Tällöin käyttäjät voisivat sukeltaa virtuaalimaailmoihin etsimään tietoa tai hyödyntää lisätyn todellisuuden sovelluksia saadakseen tietoa ympäristöstään reaaliaikaisesti. Esimerkiksi matkailijat voisivat saada lisätietoja nähtävyyksistä ja ravintoloista suoraan älypuhelimen kameranäkymän kautta tai vaikkapa älylaseihin.

Lisäksi hakukoneet saattavat kehittyä entistä enemmän visuaalisiksi ja multimediapohjaisiksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että hakutulokset eivät olisi enää vain tekstilinkkejä, vaan ne voisivat sisältää esimerkiksi videoita, kuvia, animaatioita ja interaktiivisia elementtejä. Tällainen kehitys voisi tehdä hakukokemuksesta entistä rikkaamman ja mielenkiintoisemman.

Kaiken kaikkiaan tulevaisuuden hakukoneet saattavat olla entistä dynaamisempia, monipuolisempia ja käyttäjälähtöisempiä, tarjoten käyttäjille yhä parempaa tietoa ja elämyksiä. Tämä kehitys voi tarjota uusia mahdollisuuksia niin tiedonhaulle, viihteelle kuin opetuksellekin.