Findance.com
14:10 - 29.04.2023 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Äiti syöttää lapselleen hyönteisiä ja säästää ruokamenoissa

Yksi äiti on kertonut syöttävänsä 18 kuukauden ikäiselle lapselleen sirkkoja ja aikoo jatkossa laajentaa hyönteisvalikoimaa. Hän uskoo säästävänsä näin satoja dollareita kuukaudessa ruokakustannuksissa, raportoi Daily Mail.

Hyönteiset osana lapsen ruokavaliota

Torontossa asuva ruokatoimittaja Tiffany Leigh kertoo syöttävänsä lapselleen sirkkoja säästääkseen ruokakustannuksissa.

Hän sai idean syödä hyönteisiä ensimmäisen kerran ollessaan matkalla Aasiassa. Kun hänen tyttärensä kasvoi sopivaan ikään, hän päätti aloittaa hyönteisten syöttämisen lapselleen, alkaen sirkoista.

Hyönteisten hyödyt ja haasteet

Tiffanyn mukaan hyönteisten syöminen proteiinilähteenä on edullisempaa kuin perinteisten lihalähteiden, kuten naudanlihan, kanan tai sianlihan, käyttäminen.

Hän uskoo, että lapsen ikä on otollinen aika kokeilla "eksoottisempia" ruokia, sillä lapset ovat usein pelottomia ja uteliaita.

Aluksi tytär ei pitänyt kokonaisten sirkkojen syömisestä, mutta Tiffany onnistui sekoittamaan niitä esimerkiksi pannukakkutaikinaan, jolloin tytär nautti ruoasta tietämättään sirkoista.

Tiffany aikoo jatkossa tarjota tyttärelleen myös muita hyönteisiä, kuten muurahaisia, heinäsirkkoja ja matoja.

Ihmisten reaktiot hyönteisruokavalioon

Hyönteisten syöminen jakaa ihmisten mielipiteitä. Osa on uteliaita ja innokkaita kokeilemaan uusia proteiinilähteitä, kun taas toiset suhtautuvat asiaan epäillen tai jopa järkyttyneinä. Tiffany Leighin jakamat kokemukset ovat herättäneet keskustelua hyönteisruokavalion soveltuvuudesta lapsille.

Monet vanhemmat ovat kiinnostuneita keinoista säästää ruokakustannuksissa ja etsivät samalla ekologisempia vaihtoehtoja. Tiffany kertoo saaneensa myös positiivista palautetta ja kiinnostuneita kysymyksiä muilta vanhemmilta. Toisaalta, osa ihmisistä on ilmaissut huolensa hyönteisten syömisen turvallisuudesta ja vaikutuksista lasten kehitykseen.

Daily Mailin haastattelema asiantuntija korostaa, että hyönteisten syöminen on turvallista, kunhan ne on kasvatettu ja käsitelty oikein. Lisäksi hyönteiset ovat ravintorikkaita, sisältäen runsaasti proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lapset voivat olla herkempiä allergioille ja yksilöllisiä eroja esiintyy, joten vanhempien tulisi seurata lastensa reaktioita uusiin ruoka-aineisiin ja tarvittaessa konsultoida lääkäriä tai ravitsemusterapeuttia.

artikkelin avainsanat:
lapsiperheille ruoka vanhemmuus äitiys